Electronic Beats Hungary

Slym & Szoliver 12 intergalaktikus kommunikációs eszköze

Mielőtt a tánczenei újhullám ígéretes duója február 9-én bevenné a Turbina nagytermét, megcsillantanak tizenkét ékkövet a repertoárjukból.

Szóval van ez a sorozatunk, amiben egy-egy dj mutat nekünk egytucat kedvenc trekket, valamilyen tematika mentén, hátha valaki megtalálja köztük új kedvencét. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi, Siaga, a sajnos időközben már megszűnt OMOH, SubotageAGA2LSwitch Nollie, a Küss Mich, a Super Italo Hungary szervezői, a CRIME-fiúk, az újgenerációs AND/OR és dtnb., a HESSZ-es srácok, Indirect Movement, DJ Crimson, Jaffa SurfaDJ Reload, az újgenerációs Nacrasia, a női divíziót erősítő Maron, a trancekatona Tom_Ato és a számos stílusban bizonyító Sacafunk – ők mind ajánlottak már egy-egy csokor dalt.

Szoliver és Slym a 2019-ben alapult techlab.bp kiadó- és szervezőcsapat magját alkotják, és nem félnek bemutatni a trance legszebb oldalait. Sötétebb, grandiózusabb és organikusabb vonalat törnek maguk előtt, miközben különböző stílusokat, csillagközi szintetizátorokat, csavaros effekteket, régisulis goa melódiákat és mély textúrákat vegyítenek laborjukban. Nagyot mennek mostanában a klubokban, de leginkább kedvenc helyszínükön: az úgynevezett természetben, ahol például évente megrendezik Techlake nevű eseményüket, vagy egyéb trance-orientált illegáljaikat.

Ők válogattak most néhány kommentár kíséretében kedves dalokat, át is adjuk a szót legott! (Első hat trekk: Slym, második hat: Szoliver)

Spectral – Moonstone
Elképesztő flow, a mai napig releváns sound design és buggyos meglepetések jellemzik ezt a klubközönséget törzsi táncosokká varázsoló oldschool proto-goa eszközt. Mindig ott van a tarsolyban.

 

Jörmungandr – Root Mender

A cím magáért beszél. Gyökérkezel, akár egy egész klubhelyiséget.

 

Nebula Meltdown – Deep Space Introspection

Felemel, lebegtet, aztán darabokra szaggat. A szám végére garantált a transzállapot. Az egyik kedvenc goa számom, örök köszönet a barátomnak, aki mutatta.

 

Omformer – Dawn

Mint egy reggeli kávé. Egy szépen épülő könnyed utazás sok belső tartalommal, totális eufória készségekkel. Nem véletlenül ők a kedvenc duóm. Érdemes az oslói UTE kiadójukat megkukkantani és minden asszociált alkotásukat VÉGIGhallgatni.

 

Tadan – Pineal Activation

Sötét mágia a vilniusi zseni szintetizátoraiból.

 

Alan Backdrop – Oneiron

Egy jó példa arra hogy igenis elő lehet hozni azokat a régi trance flowkat modern eszközökkel.

Victoria Messor – Open Your Mind

Totál skandináv eufória!!! Ráadásul Victoria Messor az egyik kedvenc producerünk egyik aliasa, és ez a szám a saját kiadónkon (techlab.bp) jelenhetett meg.

Mindsphere – Ornamentation

Mindsphere az egyik kedvenc goatrance producerem, ezt a trekket pedig annyira csurig töltötte érzelmekkel, hogy az első hallgatás óta nem állnak el az örömkönnyeim…

X-Dream – The 5th Dimension

Fortyogó basszus, időtlen atmoszféra és egy elég szolid transzbaejtő dallam. Tökéletes egy hajnali erdőben-ugráláshoz.

Yves Deruyter – Yvesday (Mayday Remix)

Ez a 95-ös hard trance trekk olyan, mint egy megállíthatatlan aszteroida. Szerintem az egyik legparább closing eszköz egy klubban.

Niki Istrefi – Morbid Omen

Niki Istrefi fogta magát, és egyik napról a másikra (megszokott stílusát picit félretéve) kipakolta az egyik legsötétebb, legagresszívebb számot amit valaha hallottam. Kb. olyan ez a trekk mintha valaki a pokol egész lakosságát kavargatná egy forró üstben.

Vergil – Aphrodite Sends Her Regards (Intuition’s Astral Mix)

Ha egy nyári napfelkeltének lenne hangja, valószínűleg pont ilyen lenne.

Még egyszer, a srácokkal tehát ebben a nagyszabású Turbinás buliban lehet találkozni a dániai Peachlyfe után.

Published January 31, 2024.