Electronic Beats Hungary

Újabb tripla válogatáslemezre keressük az ország legjobb elektronikus zenéit

Zenét írsz? Jónak is tartod? Szuper, mert mi továbbra is hiszünk abban, hogy ami jó, az nem maradhat egy kő alatt, a világtól elzárva. Indulj a harmadik SZELEKTOR pályázaton, hogy felkerülj a harmadik Telekom Electronic Beats válogatásra!

Érvényesülni zenészként sosem volt könnyű menet. Itt a közép-kelet-európai végeken különösen nem, a válságterhelt elmúlt években meg pláne nem. Három évvel ezelőtt indítottuk első pályázatunkat azzal a céllal, hogy megmutassunk feltörekvő tehetségeket – rögtön csodaszép hármas lemez is kerekedett belőle pop, klub és experi kategóriákban, tele olyan zenészekkel, akik azóta egészen szép alkotói utakat jártak be: fellépnek, fejlődnek, lemezeket adnak ki.

A 2022-es második etapban már 900-nál is többen jelentkeztek, és ebből is megszületett egy tripla album, amit bármikor büszkén mutogathatunk külföldi barátainknak:

Idén újra felvesszük a lantot, mert továbbra is észleljük az éjszakában (és a nappalokban!) áramló kreatív energiákat – tudjuk, hogy vagytok, akik érdemesek a világ füleinek figyelmére, de nehezen birkóztok meg a kérdéssel, hogyan induljatok neki a bemutatkozásnak. Szóval itt a 3.0 epizód:

2024. február 29. éjfélig újra várjuk a jelentkezéseket előremutató pop, klub-, illetve kísérleti zene kategóriában.

Az elbírálásban ezúttal a hazai Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vesz majd a popzenei kategóriában Дeva, Bálint (Carson Coma) és Miller Dávid, a klubtrekkeket Sobek, Technokool és Sikztah értékelik majd, a határokon átívelő zenéket pedig Kolbenheyer Erik (Exiles), Iamyank és Emcsi.

Idén ráadásul újítunk is:

friss kategóriaként indul a SHORT VIDEO, amit Spotify-os animációként jelenik majd meg az egyes válogatások mellett.

A zsűri ebben az esetben a tavaly először megrendezett INOTA Fesztivál fényművészeti és vizuális programjának kurátora, Besnyő Dániel lesz. Várjuk tehát a rövid animációkat, mozgóképes műveket is, amik az egyes műfaji lemezek vizuális sorvezetői lehetnek!

A három különböző műfajú albumra felkerülő tehetségek olyan jutalmakkal gyarapodhatnak, mint egy Macbook Pro, egyszeri pénzdíjazás – ezt mindenki megkapja, aki szerepel valamelyik lemezen -, fellépési lehetőség stílustól függően a Sziget, a Kolorádó vagy az INOTA Fesztiválon, vásárlási utalvány a ChromaSound jóvoltából, KERET Kikeltető egyenesági továbbjutás a KERET Blog által választott előadónak, HOTS mentoring session, Artisjus különdíjként részvételi lehetőség a 2024-es dalíró táborban, illetve egy teljes évre szóló díjmentes terjesztés a WMMD jóvoltából, amihez egyszeri ingyenes tanácsadás is jár az előadói digitális jelenlét optimalizálásáról. Elég szép pakk!

Ha szeretnéd a trekkjeidet a világ elé tárni, igazolva azt, hogy a magyar zenéknek is bőven van keresnivalójuk a nemzetközi mezőnyben, akkor eljött az időd – az elkészült válogatás ugyanis valamennyi jelentős streaming platformon elérhetővé válik majd. Lehet előkapni a félkész zenéket, leporolni a sávokat – várjuk az érdekesebbnél érdekesebb zenéket, legyen az az év bunkertechnója vagy kedves nyári slágere.

FOLLOW 4 FOLLOW 4 FOLLOW: