Electronic Beats Hungary

12 trekk a HESSZ rezidenseitől, amitől bármikor eldurran a dunaparti illegál

Van egy sorozatunk, amiben felkérdezünk egy kiválasztott hazai dj-t: mutasson be tizenkét szeretett zenét egy adott téma mentén, és mondjon ezekről pár szót, hátha valakinek megjön a kedve frissíteni a playlistjeit. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi, Siaga, az OMOH, SubotageAGA2LSwitch Nollie, a Küss Mich, a Super Italo Hungary szervezői, a CRIME-fiúk,az újgenerációs AND/OR és dtnb., ők mind beletúrtak már a virtuális lemezesszatyorba gyöngyszemekért.

Ezúttal a lézersugárnyalábként kilövő népszerűségű buliszervező brigád, a HESSZ rezidensei közül kértük meg az Adom & Kimon párost, hogy mutassák be, milyen zenék működnek igazán a kedvenc, időről-időre befoglalt szpotjukon, a Gellért tér alatti Kifolyónál. Ahol ilyen vibeok szoktak eluralkodni:

Kimon (Simon) amúgy így emlékszik vissza a kezdetekre:

“Az egész buliszervezés nekünk a Kifolyóval kezdődött. A helyszín létrehozásában is segédkeztünk, az s39 hybrid design stúdió kezdeményezése és ötlete volt a projekt, én ott dolgoztam építészként. 2018-ban, abban az évben amikor kikerült az utolsó elkészült beton tárgy, megkértek engem és Csabit, aki ugyancsak építész, és akivel azóta is rendíthetetlenül szervezzük a bulikat, hogy csináljunk egy kis “átadó” ünnepséget oda a helyszínre. Béreltünk aggregátort, hangszórót, én már évek óta otthoni szoba dj voltam – így kezdődött az ügy. Óriási buli volt már az első ilyen esemény, onnantól csatlakozott a szervezéshez és később a zenéléshez is az Ádi (Adom) és Tibi (Acideal). Amikor már több százan jöttek, az ötlet is jött, hogy jó lenne azért más para helyekre is bulikat csinálni, szóval legyen egy nevünk és csináljunk bulikat! Aztán jött a HESSZ név, mert mindig kihesszelünk fless spotokra. Közben külföldiából hazajött Ádi, mesterfotósunk, és az elmúlt időszakban még két arccal, Benivel és Samuval bővült a csapat, szóval így heten nyomjuk a HESSZ-t. Azóta pedig hatalmas megtiszteltetés, hogy Adom & Kimon néven is sok fellépésünk van, nagyon élvezzük, hogy zeneileg ki tudtunk lépni és önállósodni, nagyon sok fasza buliban már meghívott dj-ként játszunk.”

Úgyhogy akkor itt van pontosan egytucat hamisítatlan HESSZ banger, a srácok közvetlen kommentérjaival:

Boney M – Sunny

Ha Kifolyó, akkor Sunny! Teljes megőrülés, még akár háromszor is ugyanazon az estén! 😃 Tuti siker, de erre rákeverni a kövi számot, na mondjuk az szívás…

A Tribe Called Quest – The Hop (B-Squit Remix)

Amint felállítjuk a hangszettet és beugrunk a kifolyóba meginni egy-két sört, valamelyikünk mindig berakja ezt a trekket.

Emmanuel Jal – Kuar (FNX Omar Remix)

A hetedik Kifolyó aftermovieja ennek a számnak az aláfestésével készült két éve. Azóta szinte minden buliban jelzésértékűen játsszuk. Én imádom, óriási emlékek és élmények fűznek hozzá.

James Dexter – Little Helpers 133-5

Nehéz választani a Little Helpers lemezek közül, nagy kedvencünk a sorozat. Ez a szám jól magába foglalja a minimálos arcunkat, az újvonalas hangzásvilágot ötvözi a már jól bejáratott lépegetős hangulattal. Olyan, mint mi: kicsit tahó, de eléggé megvisz.

Kino Todo – Gidafi Na feat. Tesfit Asgodom

Nem létezik ez a stílus, de mi úgy hívjuk: Tel-aviv Tekno 😀 Nagyon jellegzetes “zümmögő” hangzásával hatalmas treki, és egyébként is kitüntetett figyelemmel követjük az ottani elektronikus zenét, és az lyan előadók munkáit, mint Kino Todo, Red Axes, Moscoman. Óriási zenéket hoznak létre és a dj-szettjeik lazasága is tökéletesen Kifolyó-kompatibilis lenne. Adnánk, ha egyszer ott zenélnének, majd írunk nekik!

$kyhook ft. Maria Josè Llergo – La Sombra (Calabasa Remix)

Örök kedvenc, az első kifolyók egyikére találtam és azóta rendszeresen visszaköszön. Meglátom és nem tudom kihagyni, vokál is tökéletes, a csavargós, sercegős kiállásról a vége felé nem is beszélve.

Lazy (feat. David Byrne) – Mowli Goes Deep Remix

Nem tudom, honnan vágja mindenki a szám szövegét, de amikor felkerül, akkor konkrétan mindenki üvölti, hogy LÉÉÉJZII!

Daso – Meine

Tíííírütütűű tütütütűű tűűűű, tűű rűűű rütü tütűtűtűűű, ne legyen vége a nyárnak plss!

Real J – Rhodes That

Az első zenélésünkön lőttem el ezt a számot. Most újra rábukkantam az akkori playlistemen, és azonnal hozta a barátokkal Dunaparton lötyögős vibeot.

Proctor – Liberte

Egy kevésbé ismert magyar producer száma, kedvenc lett, amióta csak meghallottuk. Valahogy mindig előkerül a pendriveról!

Olivian Nour – Unhuman

Ha lábletáncolós-rakpartrólrotyognivisszafordulós-dunábanfürdős after, akkor ez is fel fog bukkanni, kérdés sincs.

Bicep – Glue

Tökéletes záró szám, ennyi, köszönjük, szétadtuk.

Itt kövessétek a HESSZ-t, mintha nem lenne holnapután!

All kinds of bekövetések:

Published September 30, 2022.