Electronic Beats Hungary

Sacafunk 12 kedvenc soul-diszkó száma upbeat mocorgásokhoz

Tovább bővül az egytucat kedvenc trekket gyűjtő listánk, a fiatal dj-generáció egyik prominens alakja, Sacafunk olyan nevek után hozza el favoritjait egy témában, mint Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi, Siaga, a sajnos időközben már megszűnt OMOH, SubotageAGA2LSwitch Nollie, a Küss Mich, a Super Italo Hungary szervezői, a CRIME-fiúk, az újgenerációs AND/OR és dtnb., a HESSZ-es srácok, Indirect Movement, DJ Crimson, Jaffa SurfaDJ Reload, az újgenerációs Nacrasia, a női divíziót erősítő Maron és a trancekatona Tom_Ato – ők mind ajánlottak már egy-egy csokor dalt.

Aktuális válogatónk kültéri illegálokon állt először a pult mögött, azóta megjárt több underground klubot, kisebb-nagyobb fesztivált, alkalomadtán pedig belvárosi éttermekben vagy vintage butikokban bukkan fel, hogy helyzethez illő atmoszférát kreáljon. Szettjeiben igyekszik beemelni a természet hangjait az elektronikus lüktetésbe, akár madárénekek formájában. Rengeteg stílust játszott már, legyen az house, electro, breakbeat, melodic techno, liquid és deep drum and bass, neurofunk, de a hiphoptól sem riad vissza. A szelektálás során előnyben részesíti a múlt évezred vibejait, amik a szombati, Nemzeti Galéria kupolatermében megrendezésre kerülő TechnoCool bulin is hangsúlyt kapnak majd.

Az elmúlt időszakban ráállt a füle a soul és a disco műfajokra is, így most ezekből következik tizenkét kedvenc – hátha valakinek kedve szottyan bővítenie a playlistjeit! Sacafunké a szó.

The Vision featuring Andreya Triana – Heaven

Erre a számra én akárhol vagyok, táncolok, mosoly ül az arcomra és azt érzem, milyen csodás is az élet, milyen könnyed.

Duck Sauce – Ask Me

Régebben összerezzentem, ha egy elektronikus zenében férfi vokált hallottam, de mára sokkal befogadóbbnak érzem magam.

A-Trak & Ferreck Dawn – Coming Home

Kellemes vidám dalocska. Számomra mozgásra tervezve.

Choices – Less Is More

Olykor a kevesebb valóban több.

Nina Simone, Felix Da Housecat – Sinnerman (Felix Da Housecat’s Heavenly House Mix)

Nina Simone kiemelkedő volt klasszikus zenében, énekelt dzsesszt, bluest, soult, popot, R&B-t, gospelt és sanzont is, de még hogy hú. Örömömre szolgál, hogy hallható mesés hangja ilyen formában is.

Nina Simone – I Wish I Knew How It Would Feel to Be Free

Ide becsempészem ezt a gyöngyszemet. Soul zene, soul, mint lélek angolul. A gospelből ered, melyet a keresztény vallásos életben használnak egyéni vagy kollektív hit kinyilatkoztatására. Már gyerekkoromban is oda és vissza voltam ezektől. Mélyről jövő, lélekből áradó, számomra fantasztikus hangok.

Sister Rosetta Tharpe – Didn’t it rain, children

Ez már inkább rock ‘n’ roll, de itt szeretném hagyni. Ezen no master, srácok.

Milk & Sugar – Let the Sun Shine (Purple Disco Machine Remix)

A Hair című musical által híressé vált Let the Sun Shine egyik remixe, íme:

Peter Brown – Funkosphere

House borítás, könnyűség.

Charly Angelz – Leave Your Worries Behind

Ennél a finom kis bass dallam fogott meg.

Kolter – Be Real

Sokszor nehéz eldöntenem, milyen stílust is hallok éppen, hisz számtalan létezik, megannyi keverék is. Ez szerintem disco-house. Vagy house-disco?!

Roy Ayers – Everybody loves the sunshine (Rob Remix)

Valami egészen más. Egészségetekre!

Kövess minket akárhol:

Published January 12, 2024.