Electronic Beats Hungary

CT Kidobó 12 kedvenc elektró borítása

Tíz éve ír zenéket a hálószobájában, még mindig csak a húszas éveinek elején jár, két éve pedig a legígéretesebb magyar underground producerként szokás suttogva hivatkozni rá.

Egytucat favoritot felvonultató listáinkhoz eddig olyanok járultak már hozzá kedvenceikkel, mint a kozmikus humorát sosem otthon hagyó Galactic Jackson, a LavaLava-főgondnok Tolo, az acid nagy barátja, Mankind, a női technó-divízió bangerkirálynője, Lau, vagy éppen a funkcionális house-húzások embere, Po:ti.

Soron következő szereplőnk nem más, mint a trollkodó művésznevét a budapesti éjszakából származtató CT Kidobó, aki szerepelt már közös remix EP-n The Hackerrel, jövő héten pedig a Telekom Electronic Beats Festival Budapest pénteki napjának Dalmata Daniel kiadós hatalomátvételét vezeti majd fel egy warmup szettel a VOLT Lokál helyszínen (olyan további jövőklubzenét toló hazai nagyszerűségek előtt, mint Imre Kiss, Norwell vagy J Mono). A kedvenc elektrói jönnek.

Noamm – Nuage Sombre

Teljesen elborult görög kaptafa elektró, pont egy éve jött ki, azóta sem hallottam ennél pusztítóbbat.

Dexter – Patternmaster

Dexter No More című szama Special Request szerint a világ legjobb electro száma — én nem teszek ilyen kijelentéseket, de ezt eléggé szeretem tőle. Először DJ Stingray egyik szettjében hallottam SoundCloudon es utána loopon hallgatva egész délután táncoltam rá otthon egyedül…

Maelstrom & Louisahhh – Vital Energy

Ezt a trekket egy ideig nem mertem lejátszani, de nagy hiba volt! Ez a LÄRMben 6-kor berakva már vetekszik egy szektás gyűlés hangulatával. Maelstrom egyébként az egyik kedvenc producerem, most épp ő képviseli legjobban azt a vonalat, ami számomra a legérdekesebb.

Arnaud Rebotini – Their Synthetic Majesties Request

Kedvenc kiadóm, kedvenc artistom, enough said!

J. Wiltshire – Existential Energy

Ezt a felvételt (sic!) Nelza barátom mutatta, miközben lemezeket keresgéltem Alkotótáborra. Ez az elektrónak már az okosabb oldala, ha ez tetszik, megkapod a “Nem vagyok hipszter boiler room szökevény” badge-et.

Sync 24 & Truss – Tri-gate

Ezt a számot semmiképpen sem raktam volna már fel semmilyen listára, de tekintettel arra, hogy ez saját kedvencek válogatás, ezért nem tudtam megállni – tudniillik ezt nemhogy a pendrive-omrol is le kellett törölnöm, hogy nehogy véletlenül mégegyszer lejátsszam, de a laptopomról is, hogy nehogy visszakerüljön rá. Ez a szám a kedvenc elektróm: amellett, hogy egy hangmérnöki csoda is, ahogy szól, olyan húzása is van, amit a legkattogósabb román minimál/*HATE youtube csatorna techno* is megirigyelne, mindig nagyon táncol rá mindenki.

Viers – Bless

Az új peaktime tool.

Plant43 – Lo-res Dreams

Ha jógaoktató lennék, erre a trekkre tartanám az óráimat.

Miss Kittin & The Hacker – Sweet Dreams

Miss Kittin & The Hacker második EP-je 1999-ből, amit általában nem szokott senki ismerni. Teljes kognitív disszonanciát okoz a tánctéren.

Leather Forecast – Logitech

Legpofátlanabb izlandi electro.

Norwell – BX442

Norwell új Mechatronica-s EP-je igazán nagyot megy, az összes kedvenc DJ-m mixében / podcastjében viszontláttam.

Richard Easel – It Will Never Be the Same

Legujobb go-to 10/10 szettzáróm.

Jegyekért a szeptember 19-21. között zajló, két erős klubestet is felvonultató Telekom Electronic Beats Festivalra erre tessék!

Published September 11, 2019.