Electronic Beats Hungary

Siaga 12 favorit zenéje a városi dzsungelben kommandózáshoz

Időről-időre felkérdezünk egy ügyes hazai lemezlovast vagy zenekészítőt, hogy mutasson be pontosan tizenkét aktuális kedvenc zenét valamilyen tematika mentén (miközben tudjuk persze, hogy ezeken kívül mindenkinek sokszáz másik favoritja van még), és mondjanak róluk pár szót, hátha valakinek megjön a kedve kicsit frissíteni a playlistjeit. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat Akdag, Soundbank, Detective Kelly, Adx és Bergi, ők mind beletúrtak már a virtuális lemeztáskába néhány gyöngyszemért.

Következő versenyzőnk a hiphopból, jazzből, soulból, és megannyi másból kifejlődött jövőbítek magyarországi propaganda-minisztériumának, az ELEVATED brigádnak az oszlopos tagja, Camara Issiaga Tamás, azaz Siaga, aki – legyen szó nyaktájéki csigolyamasszázsos bólogatós future funkról, pattogó footworkről vagy fura hauzokról – elég sok mindenbe belenyúl, és általában nincs benne hiba. Sőt, Luvtoshima alteregójával még a tavalyi válogatásunkra is felkerült. “Ezt a listát az elmúlt pár évben számomra meghatározó es nemrégiben megismert producerektől raktam össze, akik kreativitásukkal es motiválásukkal nagyban hozzátettek a dj-szettjeimhez, de a zenéimhez is.”

Átadjuk a szót!

Monte Booker – fm

Monte booker egy eléggé egyedi hangzásvilággal rendelkező zenész, producer, hip hop beatmaker. FM című száma a Lil Sounds Tape-en jelent meg. Swing-es, behúzós ütemek, részletgazdag hangok kísérik végig a számot. Érdemes ráhallgatni az egész kis albumra!

JVKINHO – Sol e ar

Baile funk és egy organikus hiphop beat továbbgondolása: ez a koktél még a 2010-es évek közepén jött létre Sango által, de az idő vasfoga azóta sem bírta megharapdálni. JVKINHO ennek az örökségét viszi tovább.

Sango – Noite Após Noite (Ft. VHOOR)

Ahogy már mondtam, Sango zsáneralkotó és -formáló személy, legutóbbi albumán is érdekes elemeket emel be. Van ebben a számban egy kis chill, club, hiphop vibe, de az érzés leírhatatlan, amit ez a trekk ad.

Badsista – Soca Sem Parar

Badsista egy globálbass / club zenékben utazó underground producer, szintén a Soundcloudon találtam rá, mint annyi mindenkire. Egyszerűsége es nagyszerűsége fogott meg, kitűnő hangmintanyesdesés és vad táncok:

Lunice – Calm Down ft. Miko

Rock beütésű trap beat és rap. Nem kell többet mesélni róla, nyugi.

AO UZZI – J-0002

Budapest egyik legundergroundabb arca, aki MPC1000-rel hozza a jobbnál jobb juke és house cuccokat. Ez a szám egy koszos house trekk, de jobban nem is lehetne egyben.

Austin Marc – Sister Nancy Edit

Széttorzított kickek, szuperlevegős struktúra és 808-ek: ez Austin Marc védjegye. Ráadásul nagyon jó feldolgozásokat is készít.

Fuzz – Just Wanna

Szédítően finom akkordmenet, klubosítva.

Bambii – Nitevision (Feat. Pamputtae)

Bambii-t volt szerencsém megismerni pár évvel ezelőtt a Toldi klubban egy BWOLA buliban, ott ismertem meg a zenéjét is. Újhullámos dancehall rappel es vokáldarabokkal. Enyhe kifejezés, hogy működőképes lehet egy izzó tánctéren.

2 Chainz – Momma Hit the Lick ft. Kendrick Lamar

Amikor először meghallottam ezt a számot, egyből felmerült bennem, hogy milyen kevés 3/4-es rapszámot hallottam. Persze, hogy rögtön ráugrottam.

Smino – Backstage Pass ft. Monte Booker and The Drums

Az indie keveredése a trap-rap-rnbvel, szuper kísérlet es ragyogó előadók dolgoztak rajta.

DJ Rashad – Acid Bit

Footwork + acid technó hibrid zárásként érkezhet? Jó hallgatást:

Published June 02, 2021.