Electronic Beats Hungary

12 trekk a CRIME-tól, ami kirángat a technobuborékodból

FRESH IN: egy Tolo-Lau B2B és a Moonbase Patel Disco mellett a CRIME is játszani fog szombati fesztiválunk erős hajnalán. EVENT!

Időről-időre felkérdezünk egy-egy hazai dj-t, hogy mutasson be pont tizenkét szeretett zenét valamilyen témában (miközben tudjuk persze, hogy ezeken kívül mindenkinek sokszáz másik favoritja van még, szóval nehezebb a feladat, mint az elsőre látszik), és mondjon róluk pár szót, hátha valakinek megjön a kedve frissíteni a playlistjeit. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat Akdag, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi, Siaga, az OMOH, SubotageAGA2LSwitch Nollie, a Küss Mich és a Super Italo Hungary szervezői, ők mind beletúrtak már a virtuális lemeztáskába gyöngyszemekért.

Most a CRIME-fiúk kerültek targetbe, akik még 2017-ben a megboldogult MüSziben kezdték az ipart, aztán átnőttek a LÄRMbe, majd jöttek a még nagyobb volumenű révek. Ők eleve valahonnan a periféria felől közelítik meg az energikus és gyors zenéket, mindig kutatva az új irányokat, úgyhogy ilyenekből válogattak nekünk tizenkettőt. Első hat Máté, második hat Boldi, boom:

Siu Mata & Amor Satyr – Movimiento

Jamaikai dembow riddim és reggaeton, keverve gyors technóval. Pár év és nem táncolni, hanem twerkelni fognak a hangfalakon az emberek, ez a jövő.

DJ Fuckoff x DJ Mell G – Death By Pussy

A szexualitás explicit és szabad megélése sokszor előjön az általunk játszott trekkekben. DJ Fuckoff-nál ezt kevesebben űzik szókimondóbban.

Rask – Artsyficial Intelligence

A francia szcéna jelenleg legizgalmasabb leágazásai ezek a trippy, az organikust a digitális világgal keverő gyors techno zenék, amik néha tört ütemekbe mennek át, áttörve a stílus határait. Anetha nagy mestere ennek a hirtelen és erősen beüt a gomba az erdőben-vonalnak, de most egy kevésbé ismert producert, Rask új zenéjét választottam példának.

Swooh – Electric Zoo

Spongyabob-Three 6 Mafia-electro-ghetto vibe és a végére még grandiózus is ez az internetet a turmixgépbe dobó trekk.

Benuebermensch – Sosikk

“Komolyan ide jutott a techno?? Következő mi lesz?!?! Tényleg egy Ne-Yo dalt éneklő mókus pattog trance alapon? Már semmi se szent? Ha ezt anno a Patexben raktad volna be, letörtük volna a kezed, szerencséd, hogy csak ebbe a hülye kis listában szerepel”

Paul Van Dyk – For An Angel

Ha valami, akkor egy diverz és boldog tömeg dallamos trance zenére tombolása biztosan kirángat a techno buborékból.

The Knife – Wanting to Kill

A The Knife az egyik olyan zenekar, ami elindította az érdeklődésemet az elektronikus zene felé. Többször raktam fel zárószámként a “Wanting to Kill”-t, imádom, hogy egyszerre nyers és komplex.

Vapourspace – Gravitational Arch Of Ten

Egy brüsszeli lemezboltban bukkantam rá pár hete erre a gyöngyszemre. Blade Runner hangzású underground ambient techno/trance.

Deli Girls – I’d Rather Die

New Yorkban, az ICE épülete elé szervezett pro-bevándorló és Trump-ellenes tüntetés keretein belül hallottam először játszani a Deli Girlst. Mindenféle extrém arccal pogózni erre a zenére fényes nappal Manhattan utcáin az egyik leghatásosabb zenei élményem volt.

Zenith – A Tear In Heart

Húsz perces trance/ hardstyle ballada soksoksoksok érzelemmel.

MESSAGE – VALAHOL

Message-től a Valaholt nővérem házibulijában tette be valaki tavaly. Teljesen elragadott a szám friss hangzása és magyar szövege. Egyből el is kezdtük játszani CRIME bulikon, szerintem így nőve ki magát a tavalyi nyár rave slágerévé itthon.

The Flying Lizards – Money
Pénzt!

Köszönjük, CRIME-fiúk!

Tehát júni 10-én pénteken warmup a jövő magyar hangjaival a Turbinában, 11-én szombaton ingyenes open air fesztiválka a főzdeparki ipartelepen! Gyertek, megcsináljuk jóra 💥

Published June 06, 2022.