Electronic Beats Hungary

AND/OR: 12 banger, ami után elhiszed, hogy nem minden ciki ami vokál, és nem minden kínos ami mashup

Szóval időről-időre felkérdezünk egy hazai dj-t, hogy mutasson be pont tizenkét szeretett zenét valamilyen témában (miközben tudjuk persze, hogy ezeken kívül mindenkinek sokszáz másik favoritja van még, szóval nehezebb a feladat, mint az elsőre látszik), és mondjon róluk pár szót, hátha valakinek megjön a kedve frissíteni a playlistjeit. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi, Siaga, az OMOH, SubotageAGA2LSwitch Nollie, a Küss Mich, a Super Italo Hungary szervezői és a CRIME-fiúk, ők mind beletúrtak már a virtuális lemeztáskába gyöngyszemekért.

Legújabb kiszemeltünk AND/OR, a Potent krú üstököse, aki hosszú LÄRM-es Technokunstos esték által inspirálva végül alig két éve csöppent aktívan a dj-pult másik oldalára, épp akkor, amikor beindult egy rohamos stílus- és tempóváltás a szcénában. Neki ezzel saját elmondása alapján semmi gondja nem volt, sőt, tudott rá reagálni, de arra azért hamar rájött, hogy “ocsmány szar és kreatívtalan zenéket szül ez az egész, és meg kell találni a jót a sok üres sablon remixtrekk között.”

Úgyhogy az alábbiakban erre vállalkozott. Jönnek AND/OR választott zenéi és a kommentárjai, hadd szóljanak, hadd szóljon:

JKS – Mash Up The Dance

A Molekül kiadó meghatározó tagja a minőségi kortárs keményvonalas francia technonak. JKS zenéi közül rengeteg ide illő példát tudtam volna felhozni. Nem is tudtam dönteni, ezért is erre esett a választás. A Mash Up The Dance a kiadó 5. évfordulójára készült, amiben több sikeres számát olvasztja össze egy egészen egyedi egésszé.

DJ Emerson – NCOM Chapter 3 (Len Faki Remix)

Kreatív sample használat, ahol a groove egyik eleme a vocal. Külön szeretem, hogy úgy teszi ezt, hogy a sokadik percig nem is realizálja a hallgató, hogy a “Pump Up The Jam” volt az alapanyag.

Martyn Hare – Gale Force

Erős peak-time banger egy nagyon forró, catchy soul vocallal.

KETTAMA – Raw Cuts (Shay Whelan & Systematic Remix)

Wu-Tang + audio effektek, egy erős bassline és voilá.

Airod – Drumshock

A KAOS is bővelkedik a témához releváns zenékkel, de ez az Airod szám sokat pörgött nálam az utóbbi hónapokban.

Fjaak – City Club

Fjaak sok zenéje is modern iskolapéldája a stílusos vocal használatnak, de a City Club nálam kiemelkedő darab.

Blame The Mono – Rehabilitate The 2000s

A különböző vocalok tökéletesen helyettesítik, és/vagy kiegészítik azokat a megszokott és elengedhetetlen elemeket amik egy jó zena alapanyagai. Amióta kijött az egyik kedvencem, és ez szerintem egy jó darabig így is marad.

MoMa Ready – Kill Bill Theme

Megfelelő kreativitás és utómunka után akár egy Tarantino film zenéjéből is lehet olyat alkotni, ami megtölti a táncteret.

Tassid & Eski – Press 3

Nem kell a tengerentúlra menni ha acid és jó vocal után kutatunk, elég az Egyesült Királyságig. A Stay Up Forever már egy jó hosszú ideje szolgáltatja az épkézláb hard trackeket a saját műfajában, nehéz is volt csak egyet választani ebbe a válogatásba.

Incident Prism – Gang Bounce (Héctor Oaks as DJKAOS11 Remix)

Személyes kedvenceim tökéletes találkozása, ahol Héctor Oaks hozott össze egy bitang 4/4 bangert az eredeti tört ütemes alapanyagból.

DJ Slugo – 114799 (Godzilla)

Kakukktojás valamennyire mert szöveg nincs benne, viszont egy zseniális zene ami a Godzilla főcímdalából készült, pontosabban annak egy hip hop feldolgozásából. (Pharoahe Monch – Simon Says)

TIEFBASSKOMMANDO – TECHNOFREAK

A Tiefbasskommando egy német rap csapat, elég egyedi hangzással. Ezt a számot meg talán nem is arra a célra alkották, mint amire én a settjeimben sokszor felhasználtam. Viszont tökéletes vegyülése a stílusoknak és egy jó hangulatú bejáratott záró track a korai órákra.

Újhullámos magyar klubzenék a Telekom Electronic Beats friss válogatásán? Igen. Hallgatás itt 👇💥🤙

Bekövetgetések:

Published June 16, 2022.