Electronic Beats Hungary

12 elektró-jóslat a Metronómos Aurintól

2020-nak már az írásmódja is erős, milyen lesz akkor a zenéje?

Laurinyecz Anita, azaz Aurin, ha éppen nem 3D modelleket épít egy monitoron formatervezőként, akkor valamivel több mint egy éve létező klubestjét igazgatja rendületlenül.

“A Metronóm célja mélyen alámeríteni mindenkit a hamisítatlan és folyton változó elektróban”

– fogalmazta meg magáról korábban a bulisorozat, és az eddig meghívott fellépők nyomán haszontalan is volna ebben kételkedni: Jensen Interceptor, Volruptus, Shedbug, The Exaltics vagy a január 24-én a LÄRMbe érkező Assembler Code mind-mind a műfaj drexciyánus megközelítésének tisztelői, de egyben továbbgondolói, most viszont nem őket kérdeztük 2020 elektrójáról, hanem Aurint.

Aki most Galactic Jackson, a LavaLavás Tolo, a Pursuit of Acid-os Mankind, a női technó-divízió elnökasszonya, Lau, a még mindig kellően titokzatos CT Kidobó illetve a régiiskolás lemezelő, Po:ti után szintén jön egy (nem annyira piszkos) tizenkettővel. Íme, elektrójóslatok az újévre:

Reptant – Reptilian Magnetism

A gyíkember-konteók 2020-ban is beigazolódni látszanak, a Craigie Knowes-on megjelent “New Advancements In Lizard Tech” után Reptant, a Rudolf C és Shedbug által dédelgetett Salt Mines-i hüllőbázisról jelentkezik.

Posthuman – Airwave Uranium

Számomra örök kikezdhetetlen párosítás gyakorlatilag minden, amibe belefolyik egy kis sav. Az UK vonalat erősítő kuzinok sem szerénykednek vele, csak úgy öntik az elasztikus basszusokra az X-kalay-nál megjelent EP-n.

Exhausted Modern – Dysphoric Experience

Ladislav Zensor a cseh közeg egyik kulcsszereplője, promoterség ide – Endless Illusion kiadó egyengetés oda és még egy rakat kifogástalan megjelenés ide és oda, mindenképp a radarra helyezi őt 2020-ra is.

Tred – Fragments Into Nothing

Az év egyik legnagyobb lemeztalálata nálam ez az E-MISSIONS kiadvány volt, jól felépített történet, Solid Blake kollabbal megspékelve. Idén egy dán kiadónál számíthatunk majd a story telling-ben erős fiú újabb feltünésére.

Credit 00 – Electromotive Force

Termékeny évet zárt Credit 00, számos kiadónál terítette a 90-es évek street kultúrájára építkező igét. Idén sem adja lejjebb, a Mechatronica-nál kezdi az évet.

illektrolab – Paranoid Android

Nagy visszatérés kategóriában muszáj megemlíteni, le a kalappal komolyan, 12 év távlatában is tud újat hozni az asztalra.

De Sluwe Vos – Epicus

A figyelemre méltó holland Who’s Susan label két kiadványt dobott piacra tavaly, köztük ezzel a De Sluwe Vos EP-vel, komor hangulatok x érzékstimuláló repetitivitás.

Ludgate Squatter – Begun (Zodiac 44)

A Luca Lozano által patronált Klasse Wrecks kiadó zodiákusokra építkező sub-labele is visszatért egy lemezzel. A brit Ludgate Squatter nyolcadikként, rák jegyben született újjá, torz dobok közé rejtett lelkekig hatoló, motyogós ráolvasással. Még négy megjelenés várható a Zodiac 44-en.

Animistic Beliefs – Succubi Island

A rotterdami electro-duo nagyon várt első albuma a Solar One-on landolt. A fiatal páros egzakt alapokra épít egy totál új dimenziót. Meg lennék lepve, ha idén nem hallanánk felőlük.

Gamma Intel – Fata M

Nem kell messzire menni az Animistic-duotól ha egy lassú break és electro merítésre vágynánk. Gamma Intel szintén Rotterdamból, lehet hogy szomszédok is.

Illegal Shanghai – 333 333

A Brainwaves kiadó égisze alatt serénykedő svájci braindance kollektíva nyughatatlan, egészen nonkonformista módon ont magából gyakorlatilag mindent. Elhivatottságukkal simán az év kedvenc kiadója voltak nálam.

Assembler Code – O.Y.M

Végül egy ropogós electro banger következő Metronóm vendégünk első szóló megjelenéséről a Cultivated Electronics-on.

Published January 14, 2020.