Electronic Beats Hungary

Egy tucat banger AGA2L-től, amivel forradalmat lehetne kirobbantani

Időről-időre felkérdezünk egy ügyes hazai lemezlovast vagy zenekészítőt, hogy mutasson be pontosan tizenkét aktuális kedvenc zenét valamilyen témában (miközben tudjuk persze, hogy ezeken kívül mindenkinek sokszáz másik favoritja van még, szóval nehezebb a feladat, mint az elsőre látszik), és mondjon róluk pár szót, hátha valakinek megjön a kedve frissíteni a playlistjeit. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat Akdag, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi, Siaga, az OMOH crew és Subotage, ők mind beletúrtak már a virtuális lemeztáskába néhány gyöngyszemért.

Célkeresztünk ezúttal a legnorvégabb technószőrzet tulajdonosán, AGA2L Gyulán landolt: a pesti buliéletbe Pápa irányából pörölyként beleszálló BRVTAL sorozat exkosárlabdázó alapítója 2015 környékén kezdett lemezt gyűjteni Galactic Jackson és a Dalmata Daniel fődoggo Maxi inspirálására, azóta pedig alap alakja a keményebb ütlegek klubjának. Megkérdeztük, milyen táncdalokkal indulna meg egy polgárjogi háborúba, és megadta a válaszokat.

Niki Istrefi – Worldspawn

Mi mással is kezdhetném ezt a tizenkettes szelekciót, mint a büszkeségünkkel, a kiadónk első megjelenésével: rideg loop, reszkető mélységek, horrorisztikus hangzás! Kis érdekesség, hogy a célegyenesben álló négy track között ez nem szerepelt, az utolsó pillanatokban cseréltük Niki kérésére. Rögtön csatába szólít!

Rezystor – Chaos Theory

Pár éve a lemezes táskám alappillére volt. Roppant dinamikus, kellően zajos, semmi túltolás. Szerencsére volt lehetőségünk már Rezystorral együtt dolgozni, egyszer vendégül láttuk a LÄRMban és az első válogatásunkon is helyet kapott. Jövőben pedig a BRV004-en lesz egy fél oldala. Ropognak a géppuskák!

Draag – Detox (Ayarcana Remix)

Erről ugyanazt elmondhatom, nem raktam vissza a polcra válogatás közben, megvesztem ezért a dalért. Vagy én változtam sokat vagy minden más, de manapság nagy ritkaság a hasonló kaliberű track ebben a műfajban.

DΛS – Spinner (ANFS Remix)

Akkor jöhet egy kis tört: szerintem ami ANFS keze közül kijön, az gyakorlatilag mindig borzasztó jó cucc.

Ryuji Takeuchi – Sleepwalking

Nem a legéletigenlőbb dal, de annál tartalmasabb, nincs túlmisztifikálva. Nagy öröm, hogy Takeuchi neve és két trekkje is szerepel a január 21-én megjelenő következő lemezünkön.

Domenico Crisci – Orgasma

Nagy favoritom, szerintem ő egy igazi egyéniség. Imádom a kiadóját (Summa Cum Laude) és a saját cuccait is. Domenico nem rég jelentette meg az első nagylemezét, az Orgasma-t. Közben átgondoltam, csata előtt mégse hallgasd, mert megcsavarja az agyad!

Endlec – Consistency & Patience

Négy-öt éves Endlec track, akkortájt kedvencnek számított. Az utóbbi időben kevésbé tudok azonosulni a munkáival. Vigyázat, lézereső!

Tomohiko Sagae – Abducted (Makaton Blood Alone mix)

Mélyről jövünk. Hallgasd meg! Paraaa!

Low Order – Ropes And Rules

Elmúlt fél évben találkoztam ezzel a megjelenéssel, nem sok információm van az előadóról, Mindenképp figyelemre méltó munka.

UVB – God Knows You’re A Cunt

Régóta követem UVB munkáit, nagy arányban van tőle korongom is. Pár hónapja pedig CVRDWELL Krisztiánnal be is állhattam utána a pultba. Baromi jó szett volt és zseniális este! Zseni!

NX1 – Utter 02

Spanyol duó, akik egyben és külön is nagyot alkotnak. Az utóbbi időben inkább külön.

Deutsch Nepal – Ich Steh’ im Regen (Room 506 Edit)

Tűzzük ki a zászlót!

A BRVTAL dolgait errefelé lehet és érdemes követni.

Published October 19, 2021.