Electronic Beats Hungary

12 progresszív tánctérsláger idénről Tom_Ato válogatásában

Időről-időre megkérünk egy hazai DJ-t vagy producert, hogy válogasson össze tizenkét aktuális kedvenc számot, és írjon róla pár szót, hátha valaki megtalálja köztük új kedvencét. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi, Siaga, a sajnos időközben már megszűnt OMOH, SubotageAGA2LSwitch Nollie, a Küss Mich, a Super Italo Hungary szervezői, a CRIME-fiúk, az újgenerációs AND/OR és dtnb., a HESSZ-es srácok, Indirect Movement, DJ Crimson, Jaffa SurfaDJ Reload, az újgenerációs Nacrasia és a női divíziót erősítő Maron – ők mind ajánlottak már egy-egy csokor dalt.

Következő versenyzőnk leggyakrabban a Moszkva téri Easy pultja mögött fordul meg, de hívták már Ozorára és az Alkotótáborba is – hat éve djzik, négy éve gyűjt lemezt, és leginkább a trance, meg annak szűkebb-tágabb mezsgyéje áll közel a szívéhez. Ennek megfelelően választott egy tucatnyi trekket 2023-ból, hátha lesz mivel hizlalnotok a playlistjeiteket. Övé a szó!

Sleep D – Planet Waves

Számomra az év legjobb száma. Pont nyár elején jelent meg és számolgattam, hogy talán le tudom játszani Alkotótáborban. A megjelenéskor elképzelhető, hogy csak egy darab volt a duplalemezes albumból Európában. Isu le is csapott rá nekem. Így fel tudtam tenni a Kisszínpad utolsó napfelkeltéjére, ami utólag látva egész egyedi atmoszféraban úszott.

Bliss Inc. – Mind 2 Mind

Ha nem ismerném Bliss Inc munkásságát, aki egy zseni, már csak a borítója miatt megvenném ezt a lemezt. Jól néz ki, mint minden Magicwire kiadás. Az album címét adó sláger tipikus szett indító számomra. Az elején azt hinnénk valami breakes téma kezdődött, majd fokozatosan mutatja meg a valódi énjét. Egy energikusan morfolódó szimfónia.

Olsvangèr – Blue On Blue

A 2. Tofistock válogatáslemez jobb lett, mint az előző. Pedig azt úgy elkapkodták, hogy idén újra kellett nyomni. Szépen ráz és ráz, közben feszít, aztán robban a drop, a tánctér pedig lángol.

Blu:sh – Beats For The Bogs

Ez szerintem az ősz nagy slágere, mivel nemrég került a lemezboltok polcaira. Mostanában mindenhol ezt hallom, ami nem is véletlen. Akkora energiabomba, hogy ha ezelőtt nem táncolt volna senki a parketten, ezután biztos fog mindenki. Bevisz a dzsungelbe rendesen.

Spray – OT Rails

Ez a tag ontja magából a zenéket, mint a dezodor az illatot. A szemfülesek már hallhatták a nyári fesztiválszettekben vagy benfentesek insta sztorijaiban. Most jelent meg, de már a jövő nyárba repít vagy 25 évvel ezelőttre a Baleár – szigetek szélére.

Anunaku – Andromeda

A himnusz. Nem volt olyan buli, ahol ne szólt volna. (volt, ahol kétszer is ment, vagy ki tudja hányszor). Totális szakrális eksztázis. Faktor X tiszteletes kedvenc zsoltára. Egyébként az LP összes track-je hit.

Baraka – Final Fantasy (Von Riu Remix)

Baraka számomra a jelenkor Kosheen-ja. Nagyon üdvözöltem mikor megláttam, hogy lesz egy új remix lemezük és minden feldolgozó a kedvencem. (Spray, Mabel, Blu:sh) Von Riu-t nem ismertem, de ezzel a számmal belőtte magát a fülembe, és gyorsan le is csekkoltam a többi kiadását. Ő is kedvenc lett. Igazi trance banger, a remix hű maradt az alapanyaghoz.

Kosh – Despair

Év végére befutott egy olyan kemény zene Koshtól, hogy ha csúnyán nézel kiüt a diszkóból. Egy másodperc elég volt, hogy tudjam, ezzel lehet táncoltatni bármilyen buliban. Azt hiszem sokat fogjuk még hallani az idei klubszezonban. Alig várom, hogy én is feltegyem.

Pletnev – Am I Looking At Two Similar Cats

Pletnevnek nem győzöm szeretni a kiadásait, olyan jó mind. Ez a treki volt az első kontaktom a munkáival, azért választottam. Talán ezt is játszottam legtöbbet tőle. Imádom a törzsi dobokat és erős bassline jó ötvözetét.

Jeku – Transcendence

Kicsit féltem, hogy túl melankólikus lehet egy erősebb buliban. Aztán februárban egy X-ēno rendezvényen a Toldiban felrakta Atomik és rájöttem, milyen működőképes. Azóta is rakosgatjuk. Transzba esés két durvulás között.

Eastern Distributor – Endorphin (Maara Remix)

Tipikus Maara feldolgozás egy fullos lemezen. Érdemes a többi számot is meghallgatni az EP-n. A keményebb irányok kedvelőinek ajánlom. Jó párszor felcsendült ez is és egy kicsit mélyebb szintre került mindenki tőle, bárhol is volt.

Rigson – Princess of Disks (Rambal Cochet’s 5am mix)

Mikor először meghallottam tudtam, hogy ez a PumPuiban nagyot szólna. Szólt is, bár nem hajnal, hanem délután 5-kor. De működött így is a hatása. Gyönyörű kiállás a tökéletes trance lüktetésben. Visszavisz a múltba és mégis a jövőben érzed magad tőle.

DJ Tom_Ato bekövetési lehetőségek: Facebook, Instagram.

Published December 01, 2023.