Electronic Beats Hungary

12 mindig működő diszkótrekk Vedattól az Örökkévalóságnak

A török-magyar kortárs kulturális kapcsolatok bástyája Vedat Akdağ, aki lemezelőként évek óta hordja a misztikusan spirálozódó tánczenéket a lábaink alá. Ő válogatott most.

Eddig Galactic Jacksont, a LavaLavás Tolot, a Pursuit of Acid-os Mankindot, a női technó-divízió elnökasszonyát, Laut, a még mindig kellően titokzatos CT Kidobót, a régiiskolás lemezelőt, Po:tit, az elektró-fókuszú Metronóm sorozat házigazdasszonyát, Aurint, a komfortzónánkon kívülre helyező AIWA-t, a győri technó donját, Sikztaht és a Farbwechseles Yinnát kértük fel, hogy egy-egy tematika mentén szedjenek elő nekünk pontosan egy tucat kedvenc zenét (miközben tudjuk persze, hogy ezeken kívül van még mindenkinek sokszáz másik favoritja), és támogassák meg azokat veretes indokokkal.

Most Vedatot, a leginkább mindenféle kötöttségek nélküli, és gyakran természetközeli bulik állandó meghívottját, a pestbudai Dürüm Du Fromage partisorozat – amit a francia Incotoyable-vel közösen visz – és a Suck My Mustache-podcastek mögött álló dj-t kértük fel egy tucatos szelekcióra, aki a bezárkózós időkben túrt a lemeztáskájának mélyére olyan gyöngyszemekért, amik mindig vele vannak, még ha nem is feltétlenül játssza le őket. Övé a szó!

Holger Czukay – Persian Love (1979)

Egy lassú, organikus mestermű keleti énekkel. A krautrocker CAN az egyik kedvenc együttesem, de itt az egyik alapító, Holger Czukay egyedül is csodás szólótrekket hozott össze.

Lili Ivanova & Durul Gence 5 – Nisan Şakası (1968)

Oké, ez nem igazán diszkó, mégis perfektül kombinálható diszkós tételekkel egy táncos vasárnap délután.

Wolfsmond – Fühl Dich Frei (Basso’s Maxi Version) (2011)

Nagyszerű darab jóféle gitárokkal – imádom amúgy a riffeket, szólókat, mindent, ami a húrokon történik -, dj szettek legjobb nyitója, hétvégi reggelik legjobb aláfestője.

Nu Guinea – Nuova Napoli (2018)

A komplett album hibátlan, nagyon nehéz volt választanom róla, de az biztos, hogy erre topogtam a legtöbbet egyedül otthon a koronás korszakban.

Barry De Vorzon – Theme From “The Warriors” (1979)

Ez mindig ott van a táskámban, és mindig eldurrantja a táncteret.

Yello – Bostich (Extended Dance Version) (1983)

Gyönyörű emlékeim vannak erről a trekkről, sokat pörgetem, pláne mostanában. És mindig jönnek oda emberek, hogy úristen, mi ez, mert annyira boldogító az egész.

The Immortals – The Ultimate Warlord (1979)

Mondanom sem kell, ez is hasonló dolgokat művel a tánctéren, nagy klasszikus, és mindig érdemes emlékeztetnünk magunkat, hogy a hetvenes évek végén készült, annyira frissen hat.

Mysterious Art – Das Omen, Pt. 1 (Instrumental) (1989)

Azt mondanám erre, hogy italó, igazi agybolygatóan bizarr intróval, szóval ha egy kis lélegzethez akarom juttatni a táncteret a következő nagy megmenés előtt, akkor ezt rakom fel.

Still Going – D117 (Guitar Mix) (2012)

Mintha már mondtam volna, hogy bírom a gitárokat a trekkekben, ugye? Nahátakkor:

Shitân – Disco Shitân (1977)

Egy bombasztikusan elsült este után, amikor a tempó leszállóágban van, akkor nagyon szeretem ezt feltenni. Mindig működik, amikor az emberkék már kicsit lassabban és szexibben akarnak táncolni.

Huang Feng Feng / 黄凤凤 – 心中有了愛 (1977)

Újabb tökéletes gyöngyszem vasárnapokra, mégsem játszottam még le, mert várom a megfelelő pillanatot. Remélem, hamar eljön:

Altın Gün – Anlatamam Derdimi (2019)

Mindenki ismeri Altın Günt és az ő számait. Ez a kis diszkóvirág mégis a legjobban egy fondorlatos cigaretta mellett nyílik ki a legszebben 😉

 

Kövess minket mindenfelé:

Published July 30, 2020.