Electronic Beats Hungary

Indirect Movement 12 favoritja, ami bemutatja a berlini techno erejét

Van egy szériánk, amiben felkérdezünk egy kiválasztott hazai dj-t: mutasson be tizenkét szeretett zenét egy adott téma mentén, és mondjon ezekről pár szót, hátha valakinek megjön a kedve frissíteni a playlistjeit. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi, Siaga, az OMOH, SubotageAGA2LSwitch Nollie, a Küss Mich, a Super Italo Hungary szervezői, a CRIME-fiúk, az újgenerációs AND/OR és dtnb., illetve a HESSZ-es srácok – ők mind beletúrtak már a virtuális lemezesszatyorba gyöngyszemekért.

Nagy Bálint Indirect Movement néven a technófrissgenerációt képviseli, és ugyan még csak 21 éves, és alig négy éve ír zenéket, mára olyan labeleknél rilízelt, mint a BRVTAL, a Blackrod vagy a Nice – a saját külföldi kiadókedvencei pedig a Mord, a Tresor és a Key Vinyl. Az Abstract Collectiva és a Refactore csapatok tagjaként eggyakrabban a Flashbackben kapható el, és szívügye a loopos berlini hangzás, ami szerencsére egyre több helyet szorít magának a túlpörgetett ravey trancey vonal mellett – ezért is válogatott ilyen zenékből egy pakkot. Övé a szó:

Rodhad – Patient Zero (Function Remix)

Egy tökéletes zene, ami megmutatja, hogy kevés hanggal is lehet izgalmas és magával húzó zenét írni. Eredetileg ez egy lassabb treki, de manapság kevés buliban tűrik meg az alacsony BPM-et szóval itthon kipróbáltam viccből, hogy mit is tudhat 144-es tempón.. azóta majdnem minden alkalommal rajta van a lejátszási listámon.

Jeroen Search – Zero Day Exploit

Jeroen Search és a Token Records is nagy kedvenceim. Jeroen szinte összes zenéje a 909-es dobgép hangjai köré épül, jellemzően nagyon letisztult, de tökéletesen kidolgozott hangokkal. Ez egy eléggé disztópikus hangzásvilágú treki tőle, nagyon jól szokott működni a tánctéren.

Sleeparchive – Assistance 5

Sleeparchive neve is valószínűleg csak a feketeöveseknek mond igazán valamit, viszont a trackjei egészen könnyen emészhetőek a véleményem szerint, hiszem a legtöbbjük mindöszze egy 16 bar-os loop és az autofilter játéka.

Zisko – State of Madness (David Löhlein, HISS Infusion Remix)

Egy pörgősebb treki, nagyon feszes groove-val. Nagyon szeretem azokat a zenéket ahol a basszusnak ilyen húzása van, mint ahogy ebben a zenében lehet hallani.

Altinbas & Cirkle – Shagohod

Altinbas és Cirkle mind a kitten a deep techno-ból jonnen, évekkel ezelőtt sokkal lassabb zenéket írtak, viszont az új zenéik már jellemzően ezt a gyors, disszonáns sawtooth szintis hangzást képviselik. Szintén nagyon letisztult track, kevés hanggal, de kiválóan szokott működni.

Vekh – Nikol (Franz Jäger Remix)

Szintén egy magas tempójú, viszont ahogyan sok embertől szoktam hallani ez ilyen “csilingelős” zene. Ez a track az egyik nagy favoritom jelenleg.

Alarico – Lea The Fatal Call

Alarico a jelenlegi újvonalas technonak talán az egyik legfényesebb csillaga. Ez a track is ezt mutatja, minden megtalálható benne ami egy buliban meg tudja fogni az embereket a tánctéren, mély sub, , zajos szinti, magas csipogó hangok és vocal.

Mathys Lenne – Ligne 69

Egy könnyen táncolható, egyszerű de nagyszerű zene. Mathys Lenne összes zenejé véleményem szerint megér egy misét, ha tehetitek nézzetek utána a srácnak!

Kaiser & Matrixxman – Nanofactory

Kaiser és Matrixxman két nagyon nagy kedvencem a szcénából, nagyon zseni trackjeik vannak külön-külön is, viszont Kaiser saját kiadóján megjelent közös EP-jük valami egészen különleges, amiről ezt a zenét szerettem volna kiemelni.

Kenji Hina – At Closed Doors

Kenji Hina valójában Alarico alteregója, erről nemrégiben posztolt ezzel kapcsolatban instagramon, hogy külön szeretné választani az old-school-os főleg a dobokat előtérbe helyező zenéit a hipnotikusabb, elmélyülősebb trackjeitől. Producerileg rengeteg inspirálódtam az ő műveiből, kevés ennyire egyedi és jellegzetes hangzással bíró előadót tudnék mondani.

Talismann – DUB ROLA

De ha már jellegzetes hangzás, akkor mindenképpen ki szerettem volna emelni Talismann-t. Ezt a tracket tőle egyébként pont egy illegal buliban véletlenül fedeztem fel, hogy mekkora banger is valójában. Itthoni gyakorlás közben felrakva nem hangzott annyira acélosnak (olcsó Logitech 2.1-es hangfalak pls), viszont amikor buliban egy másik Talismann tracket keresve véletlenül ezt töltöttem be, úgy voltam vele, hogy hát rendben van, ha a lejátszó ezt szeretné következő zenének akkor legyen ez és amikor ráraktam a basszust akkor csak pislogtam magam elé, hogy mi ez a zene. Amit még igazán szeretek benne, hogy nem klasszikus 4/4, viszont ugyanakkor könnyen táncolható.

Blawan – Justa

Ezzel a zenével zárnám az én 12-met. Blawant már talán senkinek sem kell bemutatni, rengeteg közönségkedvenc zenéje van, viszont ez egy talán kevésbé ismert kísérletezősebb treki. Én általában ezzel a zenével szoktam mérni magamnak, hogy a közönség mennyire vevő a különlegesebb és eklektikusabb zenékre.

MÉG TÖBB MINDENFÉLE #KÜLFÖLDIELEKTRONIKA? KÖVESD BE EZT A PLAYLISTÜNKET:

Published November 30, 2022.