Electronic Beats Hungary

12 trekk Switch Nollietól, ami a kanapén és a klubban is működik

Időről-időre felkérdezzük a hazai underground közeg egy-egy aktív alkotóját, hogy mutasson be pontosan tizenkét szeretett zenét valamilyen témában (miközben tudjuk persze, hogy ezeken kívül mindenkinek sokszáz másik favoritja van még, szóval nehezebb a feladat, mint az elsőre látszik), és mondjon róluk pár szót, hátha valakinek megjön a kedve frissíteni a playlistjeit. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat Akdag, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi, Siaga, az OMOH, Subotage és AGA2L, ők mind beletúrtak már a virtuális lemeztáskába néhány gyöngyszemért.

És most ugyanerre kértük Switch Nollie-t, a napjaink house zenéjére fókuszáló mhmm csapat társszervezőjét és sok másféle e-zenét barangoló Torso brigád tagját, a Bánkitó és Kolorádó színpadmesterét, a ritmikus hangfolyamok irányába mindig alázattal viseltető dj-t. Marci tizenkét olyan zenét választott idénről és tavalyról, amit otthon éppúgy hallgat, mint ahogyan felrakja őket a klubban – induljon a joyride, táguljanak a privát playlistek:

Various Artists – No.3 (Debit)

Kezdésnek egy klasszikus, a Chain Reaction katalógusból. Majdnem annyi idős a zene mint én. Lehet, hogy sosem lesz meg lemezen, de rengeteg nap kezdődik nálam ezzel a zenével, néha csak megy ismétlődően, teljesen meditatív hatással van rám.

Sleep D – Red Rock (IV Mix)

Második tracknek egy akkora egybeérés mint a New York – Melbourne távolság. Az Anthony Naples által 2017-ben megálmodott Incienso kiadó eddig olyan producereknek adott otthont mint Call Super, DJ Python vagy Nene H, de az egész diszkográfia aranyat ér! Ebbe lakta be magát a Sleep D duó is, akik Ausztráliában már nagybirtokosnak számítanak Butter Sessions kiadójukkal. Kedvenc a katalógus, kedvenc a duó, kedvenc az ő labelük, kedvenc ez az album és ez a nyitótrack.

Patricia Kokett – Amulet

“This record really showcases my curiosity for oddness and worlds unknown” – írja az artist. Könnyen azonosulok ezzel a kíváncsisággal. Ez az album és az amszterdami kiadó egyébként gyakran visszatér barátokkal töltött estéken vagy chatablakokban, meg kedvenc mixekben is. Lehet, hogy ezért is nőtt ennyire a szívemhez.

Disappear – Eversines | Nous’Klaer Audio

Hollandia, Rotterdam, Nous’Klaer kiadó, meg a nyár füstben úszó napfelkeltés zenéje, legalábbis nekem biztosan, több mhmm bulin is felcsendült. Eversines egyébként a De Lichting kiadó egyik hőse, de a Kalahari Oyster Cult is igazolta már.

Priori – Color Me

Priori évek óta vetekszik a kedvenc előadóm címért. Nem nagyon nyúl mellé, pedig rengeteg dolog fut át a kezei között. Most jelent meg az új albuma – a második az évben! – a saját maga és Ex-Terrestrial (Adam Feingold) által egyengetett NAFF Recordingsnál, egyenesen Montrealból.

Forest Drive West – Dualism

Forest Drive West a Livity Soundon. Legjobb angol dolgok egyike. Az előadó és a label is ennél sokkal bonyolultabb zenékről ismert, a percussion viszont itt is a középpontban. Sokat játszottam ezt a számot, a reggeli órákban kifejezetten működik és nagyon szépen szól.

MNMT Premiere: Bas Dobbelaer & Vand – Nomansland

Harmadjára is Hollandia, most egy utrechti kollab a Something Happening Somewhere kiadónál. Itt egyébként a Budapestet is megjárt Laura BCR-nak is jöttek ki cuccai, aki amúgy amellett, hogy Cinthie vagy Steffi bookingjait intézi, elég jó partikat hoz össze a srácokkal meg pl Marco Shuttle-el a példa kedvéért. Ezt csak azért említem meg, mert az ő dolgaikat is nagyon szeretem. Ez a számot viszont már kicsit túl sokszor is játszottam, szerintem kiemelkedő ebből a hangzásból.

Grim Beazley – Acid Leaf

Ezt is rengeteget pergettem, amióta megjelent. Az ausztrál Escape Artist gyerekcipőben járó Psy Section kiadója, a név magáért beszél. Kicsit trance, kicsit psy, kicsit acid <3

Mike Parker – Hiss

Mike Parker és a techno, amit igazán szeretek.

E-Unity – Tallarita

Szeretem a basszuszenéket is. Ehhez a számhoz külön emlék fűz, az első LÄRMes külföldi booking a Torso brigáddal – szintén a kedvenc angolokhoz tartozó – Parris volt, aki mintha a szigetország minden bass heavy hálószobai mélnyomójának az enciklopédiája lenne. Az ő szettje után még ez a treki is belefért.

Roza Terenzi & D. Tiffany – Melting Ladies

Az utóbbi pár évben nem kerülhette el az ember Roza Terenzi vagy D. Tiffany hatását a tánczenére, nekem személyes kedvenceim is. Álljon hát itt ez a kollab tőlük, az egyébként pár hete OMOH által meghívott Byron Yeates Radiant Love kiadójának válogatásáról.

DJ Rum – St. Martins

Djrum technikáját sokan joggal irigylik, dj és zeneszerző oldala is tanári. Azt hiszem. őt nem is kell bemutatni. Ennél végtelenszer komplexebb zenék is kikerültek tőle, de ebben a dalban pont a visszafogottság a szép. Sokszor hallgatom hajnalban hazafelé, az utolsó csend előtti szám.

Köszönjük Marci! Akinek megjött a kedve, irány a Switch Nollie mixcsatorna.

Published November 16, 2021.