Electronic Beats Hungary

12 felszabadító technó Sikztah-tól a bezártság oldására

Eddig Galactic Jacksont, a LavaLavás Tolot, a Pursuit of Acid-os Mankindot, a női technó-divízió elnökasszonyát, Laut, a még mindig kellően titokzatos CT Kidobót, a régiiskolás lemezelőt, Po:tit, az elektró-fókuszú Metronóm sorozat házigazdasszonyát, Aurint és a komfortzónánkon kívülre helyező AIWA-t kértük fel, hogy egy-egy tematika mentén szedjenek elő nekünk pontosan egy tucat kedvenc zenét (miközben tudjuk persze, hogy ezeken kívül van még mindenkinek sokszáz másik favoritja), és támogassák meg azokat veretes indokokkal.

Most Sikztah-t, a fekete köpönyegbe csavart klubzenék legmasszívabb nembudapesti bástyáját, a 90-es évek vége óta folyamatosan megújuló, önmagát megtaláló, de a célokat a szeme elől sosem veszítő promoter-DJ–fesztiválszervező-klubestalapítót kértük ugyanerre. Szerencsére nem kellett kétszer kérni: a győri The Etiket bulisorozat donja pikpakk összeszedett nekünk egy tucat hangulatjavítót.

NN – No Innocent will be spared

Úgy indít, hogy ha fekszel is 160/110 lesz a vérnyomásod. Ha majd tehetem, ezzel kezdek. 

Uun – Raw Materials

Feszes tempó és erős szöveges kontent Mario Savio-tól. “Techno is Revolution!”

Blicz – Terraforma

Itt épp Luca Agnelli cimkéjén csavargat meg a párizsi kocka. Lüktető trance-es téma az, ami szépen, tisztességesen megsüt.

Jokasti & Nek – How Low

Té-Rekszék bénáznak totálon egy mikrofonnal a Jurassic Darkban.

King Kunta – Ongezien

Bevált recept de minden hallgatás után egyre jobb. Egy csomag Rennie ajánlott!

Buzzi – Long Wave 2

“Van egy cigid?” Gombócék nem fukarkodnak ha a bpmről és a kraftról van szó. Kevesen tudják úgy bedobni az ütvefúrót a centrifugába, hogy azt jól essen hallani, hát Buzzinak most sikerült. 

In Verruf – Tryp

Nyomsz egy playt a kocsiban, és a Győr – Budapest távolság ötven perc lesz az autópályán, de negyed órának tűnik. Próbáld ki otthon!

Confluence – Shed

Ideje megtörni a sok egyenest. Energikus cumó, paraszt bészekkel.  

Savagery – Curse

Alattomos, sötét tónusú, zord, törzsi vadállatság. Négy fal között tévedsz el egy gonosz erdőben. 

EKORS – Spinet

Körülbelül egy éve került képbe nálam az EKORS a Joe Farr kezelésében megjelent Heretic Timber EP-jük kapcsán, lószart se tudok róluk, csak annyit, hogy három francia tag, és minden track atombomba nálam minden tekintetben. 

Ghost In The Machine – Combo Breaker

Már mondtam, hogy amióta csak létezek, bele vagyok buzulva a electro/breakbe, ez már sosem fog változni, és ebben trackben ezek a sztilók pont úgy párosodnak, ahogy én szeretem. A Perc Trax címkére jellemző erős indusztriális hatás itt is megjön – jó kombó lett. 

Special Request – Spectral Frequency

Paul Woolford alteregója. Simán belefér zárásnak. Itt-ott kerek szemmel nézés, máshol mosoly. 

Published May 22, 2020.