Electronic Beats Hungary

12 lelkesítő klubzene az OMOH-tól a Pride hónap alkalmából

Időről-időre felkérdezünk egy ügyes hazai lemezlovast vagy zenekészítőt, hogy mutasson be pontosan tizenkét aktuális kedvenc zenét valamilyen tematika mentén (miközben tudjuk persze, hogy ezeken kívül mindenkinek sokszáz másik favoritja van még), és mondjanak róluk pár szót, hátha valakinek megjön a kedve kicsit frissíteni a playlistjeit. Sorozatunkban eddig szerepelt már Galactic Jackson, Tolo, Mankind, Lau, CT Kidobó, Po:tiAurinAIWA, SikztahYinna, Vedat Akdag, Soundbank, Detective Kelly, Adx, Bergi és Siaga, ők mind beletúrtak már a virtuális lemeztáskába néhány gyöngyszemért.

Soron következő delikvensünk nem egy ember, hanem egy entitás, a budapesti OMOH kollektíva, akik “technoszexuális” tánczenéikkel elég régóta jelentenek menekülési útvonalat a hazai meleg-, transz- és nembináris kisebbségek azon tagjainak, akik két kanállal falják a house-t és a technót. Őket kértük fel, hogy a Pride hónap alkalmából rakjanak össze egy tucat felemelő favoritot. Úgyhogy átadjuk nekik a szót. Három dj – Menishu, Kali és Zora -, négy zene, millió love:

🏳️‍🌈 Menishu 🏳️‍🌈

Sleepwalker – Sleepwalker

Régen volt ilyen szomorú Pride hónapja Magyarországnak. A tavalyi transzjogokat megnyirbáló, a pandémia kellős közepén nehezen magyarázható prioritással meghozott 33-as törvény után idénre kapott az LMBTQ közösség egy orosz stílusú melegellenes törvényt is az arcába. Csak hogy tudjuk hol a helyünk, csak hogy a következő generációnak biztosan még nehezebb legyen LMBTQ tinédzserként nem az öngyilkosságon gondolkoznia, mint nekünk volt. Ez a trekk pedig szerintem a legszebb, legmelankólikusabb háttérzene, hogy ezt a lenézést és semmibe vevést, és az emiatt érzett nyilvánvaló szomorúságot és kitaszítottság-érzést valahogyan feldolgozzuk.

Toni Moralez – MAKE LUV 2 YA BUTT

Ami talán vigasztalhat minket ilyen nehéz időkben, hogy mi, akik a saját testünk urai vagyunk, akik nem hagyjuk hogy mások, a társadalom vagy álszent politikusok mondják meg nekünk, hogy mit és hogyan kell csinálnunk a testünkkel, nekünk mindenképp több örömben van részünk. Make love to your butts!

Jessica 6 – Dance for Love

Nem hagyhatjuk, hogy mások gyűlölete megtörjön minket. Most minden korábbinál fontosabb, hogy együtt legyünk, hogy együtt táncoljunk, hogy akkor is jól érezzük magunkat, ha mások azt kívánnák, hogy bárcsak ne léteznénk. Hogy ne féljünk szeretni, elesni, felkelni – élni!

Peaches – Dick in the Air

A végére tőlem pedig a pozitív testtudat és szexuális örömök 20 éve fáradhatatlan hirdetője, Peaches, kommentár nélkül, mert ehhez minek.

🏳️‍🌈 Kali 🏳️‍🌈

Elkka – Every Body Is Welcome (Violet’s It’s A Gay Club Mix)

A politikai támadások ellenére ne feledkezzünk meg a közösségünk összetartó erejéről! És emlékezzünk azokra a pillanatokra, amiket együtt éltünk át egy-egy izzadtságtól csöpögő táncmaraton során – egy gay clubban 🙂 Erre emlékeztet Elkka és Violet: itt mindenkinek helye van, itt önmagad lehetsz!

LSDXOXO – Mutant Exotic

Az ördög? Vagy egy istennő? Mutáns? Vagy egzotikus? Nem kellenek azok a címkék, az lehetsz, aki csak akarsz. A kategóriákba nem illés idei himnusza.

Cut Copy – Love Is All We Share (Octo Octa Deep Feelings Remix)

Az LGBTQ+ mozgalom egyik legfontosabb üzenete a szeretet. Ez nem csak a Pride hónap alatt igaz, hanem egész évben. Mindannyian szeretetre, elfogadásra, közösséghez tartozásra vágyunk. És ez mindannyiunk alapvető emberi joga! Akkor is, ha körülöttünk most nem ezt hirdeti a propaganda.

VTSS – Goin Nuts ft. LSDXOXO

Azt hiszem az elmúlt másfél évben mindannyian egy kicsit megmentünk… és a korábbi évekkel ellentétben nem feltétlen a legjobb értelemben. Szóval ha azt érzed, te is, ne aggódj: mi is. De talán hamarosan lassan összeszedjük magunkat és minden ok lesz. Kitartás!

🏳️‍🌈 Zora 🏳️‍🌈

ANOHNI – 4 DEGREES

Táncolva lázadó eco-tüntetés-himnusz! Mert queernek lenni rendszerkritikusságot jelent, interszekcionális küzdelmet egy jobb világért. Egy mindenkinek igazságosabb világban a Földet sem tennénk tönkre magunk alatt.

Planningtorock – Human Drama

Planningtorock hangja szándékosan úgy lett módosítva ezen a felvételen, hogy de-genderizálva legyen, ami elég jó passzol a “gender’s just a lie” szöveghez. Az album Jam Roston genderqueerként való előbújása után jött ki. A Patriarchy Over & Out EP tőle szintén erősen ajánlott anyag!

SHYGIRL – Want More (prod. Sega Bodega)

Erre a trekkre egyből dühödten jobbra-balra topogni lesz kedvünk, miközben tök szexi is az egész. Shygirl a londoni újvonalas queer PDA bulisorozat rezidense és alapítója, és az Association of Queer Ethnic Minorities szószólója. Szerintünk oké többet akarni. Különösen a kormányodtól. Want More!

Honey Dijon featuring Charles McCloud ‘Personal Slave’

Honey-t azért valahogy meg kellett itt említenünk. Ha valami darkroomba való zene, akkor ez az (és nem arra a fajtára gondolunk, ahol a fotókat hívják elő). Alig várjuk, hogy lejátsszuk valami sötét nedves sarkában a következő bulinak!

LOVE IS LOVE, OKÉ?
Aki pedig részt venne a Budapest Pride nyitóbuliján, annak irány pénteken a TRIP hajó!

Published June 25, 2021.