Electronic Beats Hungary

“A techno olyan volt, mint egy irdatlan cunami”

Jön, jön, jön. A Laurant Garnier-film.

A techno francia főhőse. Vagy, ahogy Jeff Mills fogalmaz róla, a dj-k dj-je. Ez Laurent Garnier, akinek ilyen zenéket köszönhetünk, amiken egyszerűen nem fog az idő vasfoga, de tényleg, fel lehet dobni egy friss pénteki réven, és sütögetni fog. Pedig épp most negyedszázados. (A linkelt zene.)

Az ember pedig most egy full dokufilmet kapott, amit július 9-től mutatnak be Angliában és Írországban – nyilván azért itt, mert az ő lemezlovasi karrierje is a szigetországban indult a nyolcvanas években, miután a londoni francia nagykövetségen napközben pincéri feladatait teljesítette, éjszaka pedig felfedezgette magának a bimbózó klubszcénát. Nyolcvanhétben már a történelmi jelentőségű manchesteri Haciendában bulizgatott.

Na de ebben a pillanatban nem dolgunk a komplett karrierjének felfejtése, azt megteszi majd a film, aminek itt az előzetese (ebben hangzik el Garnier szájából a címbe foglalt mondat):

Ránézésre az lesz a jó ebben, hogy nem csak róla szól, de a klubkultúra gyökereiről úgy általában, meglovagolva a fontos eseményeket, és a tánczene megkerülhetetlen nagyvárosait. És megszólíttatnak olyanok, mint Kerri Chandler, Blessed Madonna, Richie Hawtin, Kenny Larkin, Jeff Mills, Carl Cox vagy Peggy Gou.

További jó hír: a brit bemutatót követően július 15-től már bárki által streamelni lehet majd, itt pedig akár már most preorderelni, szép magyar szóval.

Apropó buli, tudod már mit csinálsz ezen a pénteken? Na és ugyanezen a szombaton?

Minden jellegű bekövetések:

Published June 09, 2022.