Electronic Beats Hungary
Music

"Egyetlen délután alatt kijött az XTC belőlünk"

LAU és CT Kidobó első közös hanganyaga, boom!

Aki közelről követi a magyarországi villanyzenei underground történéseit, az már tud erről, aki nem, azt pedig örömmel informáljuk, hogy: 2020. július 17-én pénteken jelenik meg a két elszánt gombtekergető, LAU és CT Kidobó közös hanganyaga. És ez még csak a kezdet.

“Egyszer játszottunk együtt a Trip hajón, és akkor bedobtam a Martinnak, mi lenne, ha kipróbálnánk az együtt zenélést. Rá fél évre, tavaly szeptemberben összeültünk, és már első alkalommal, egyetlen délután alatt kijött az XTC belőlünk” – mondta el nekünk az EP nyitótrekkjéről LAU, akiről pedig a kollaboráció másik fele, Kidobó Martin árulta el a mélyenszántó titkot:

“A szintik, amiken csináltuk, marhajók. Lau setupja annyira koherens, hogy király rajta bármit művelni, nem is kell gondolkodni rajta, hogy milyen legyen a hangzás.”

Bassline-t amúgy ő gyúrt többet, az egykori Wave Twins önállósodott egyik fele meg inkább a padeken mozgott. Ő, azaz Lau a munkamorálról annyit mondott még, hogy “Martin inkább kompjúterezgetősebb, én meg vagyok az, aki azt mondja, jó, most felvesszük és kész van. De ez a kettő jól passzolt, mert ő elkezdett gyorsabban dolgozni, én meg jobban figyelni a részletekre.” Aki pedig az eszközök sorára is kíváncsi, íme: DSI OB-6, DSI Mopho, Dreadbox Erebus v3, Roland Juno-106, Roland TR-8S, Access Virus B – ezekkel készült a Dalmata Daniel kiadó gondozásában érkező megjelenés.

Amit persze meghallgatni már most is ér és ajánlott:

Akad itt egy remikszdolgozat is Hamburgból:

Azt is megtudtuk egyébként a két machineheadtől, hogy egyrészt már a tárban van tíz további trekkjük, illetve hogy ezt a friss rilízt már olyanok tapsolták meg nekik privátban, mint Shanti Celeste vagy a Houndstoothnál és a Boys Noize labeljénél is zenéket jegyző Deapmash.

Loading...