Electronic Beats Hungary
Music

A Gorillaz leszállt űrlakókocsijával a Robert Smith-arcú Holdra

Kedvenc majomparádés csapatunk január óta Song Machine projektnéven visz egy kezdeményezést, aminek lényegében annyi a lényege, hogy a hatalmas popzenei glóbusz minden féltekéjéről felkérnek a legkülönfélébb műfajokban jól csengő nevű előadókat, hogy közösen dobjanak össze egy-egy dalt, és derék Gorillazos szokás szerint egy sztorira épülő videklipet is mellékelnek hozzá.

Ezúttal a gótikus rock és postpunk kultzenekarának, a The Cure-nak frontemberét csábították el egy közreműködésre, Robert Smith pedig hozza is azt a karaktert, amiben mindig is a legjobb volt: Robert Smitht. És még Űrodüsszeia-utalást is kapunk, ha már majmok és a kozmosz a téma:

Mindezt akkor dobták be, amikor már régóta a levegőben lebeg az új Cure-nagylemez, aminek hírét először tavaly szellőztették meg, de pontos megjelenést még Smith sem tudott mondani – “túl öreg vagyok már ahhoz, hogy ilyen idióta dolgokon rugózzak”, mondta arról a zeneipari hagyományról, miszerint közelgő albumok kapcsán szokás pontos dátumot is mondani.

Mindenesetre ha már itt tartunk, álljon itt a többi Gorillaz-kollab is időrendben, mert mindegyik megéri azt a pár perc hírnevet, rendbenlévő matéria, mintha egy minisorozatot néznél – és hát azt is nézel:

Nem elég ennyi jó dalocska a popzene izgalmas perifériájáról? Hallgasd meg a Telekom Electronic Beats Hungary nyárvégi válogatásán a többit!

Loading...