Electronic Beats Hungary
Music

Speckó weboldallal ünnepli Goldie 25 évvel ezelőtti bemutatkozó lemezét

Az 1995-ös Timeless mérföldköve volt a drum & bass zsánernek.

Goldie a szanaszét darabolt dobokhoz és a dubosan búgicsáló szubokhoz, amik a jungle “rosszfiús” velejárói voltak, atmoszférikus képleteket, már-már dívásan ünnepélyes női vokálokat, de még gitárokat és zongorát is társított, mindezek alá pedig egy kamionnyi atmoszférikus szőnyeget hordott be, amivel ambíciózust és eredetit alkotott – debütje egyben az a hanganyag lett, amit később még a Guardian is odarakott a tánczene ötven kulcspillanatát megéneklő írásába.

Az aranyfogú badyboy talán maga sem gondolta, hogy a végeredmény valóban timeless lesz, mert az album máig masszívan futurista maradt, amit hiába próbálna megrágcsálni az idő vasfoga. Nem csoda, hogy Goldie kanyarított is a negyed százados évfordulóra egy külön weboldalt, amit a következő hetekben folyamatosan újabb és újabb tartalmakkal látnak el.

Az oldalra többek között felkerült egy diskurálás az Essential Mix örök házigazdájával, Pete Tonggal (természetesen az albumról), amiből itt egy részlet:

Have you seen Part 1 of Goldie's recent chat with Pete Tong about Timeless?Available in full to subscribers of www.goldietimeless.com

Gepostet von Goldie am Mittwoch, 5. August 2020

De lehúzható róla a nagy belvárosi klasszikus Inner City Life Peshay-remixe, és az eredeti dal digitálisan feljavított klipjét is láthatjuk:

Ja, meg persze lehet mazsolázni szórakoztató archív fotók között is. És akkor még egyszer, mert tudjuk, hogy hívják a tudás anyját: www.goldietimeless.com!

Loading...