Electronic Beats Hungary
Music

Speckó weboldallal ünnepli Goldie 25 évvel ezelőtti bemutatkozó lemezét

Az 1995-ös Timeless mérföldköve volt a drum & bass zsánernek.

Goldie a szanaszét darabolt dobokhoz és a dubosan búgicsáló szubokhoz, amik a jungle “rosszfiús” velejárói voltak, atmoszférikus képleteket, már-már dívásan ünnepélyes női vokálokat, de még gitárokat és zongorát is társított, mindezek alá pedig egy kamionnyi atmoszférikus szőnyeget hordott be, amivel ambíciózust és eredetit alkotott – debütje egyben az a hanganyag lett, amit később még a Guardian is odarakott a tánczene ötven kulcspillanatát megéneklő írásába.

Az aranyfogú badyboy talán maga sem gondolta, hogy a végeredmény valóban timeless lesz, mert az album máig masszívan futurista maradt, amit hiába próbálna megrágcsálni az idő vasfoga. Nem csoda, hogy Goldie kanyarított is a negyed százados évfordulóra egy külön weboldalt, amit a következő hetekben folyamatosan újabb és újabb tartalmakkal látnak el.

Az oldalra többek között felkerült egy diskurálás az Essential Mix örök házigazdájával, Pete Tonggal (természetesen az albumról), amiből itt egy részlet:

Facebook

By loading the post, you agree to Facebook’s privacy policy.
Learn more

Load post

De lehúzható róla a nagy belvárosi klasszikus Inner City Life Peshay-remixe, és az eredeti dal digitálisan feljavított klipjét is láthatjuk:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ja, meg persze lehet mazsolázni szórakoztató archív fotók között is. És akkor még egyszer, mert tudjuk, hogy hívják a tudás anyját: www.goldietimeless.com!

Loading...