Electronic Beats Hungary
Music

Az ember, aki 30 éven át csalogatta az űrbéli idegeneket Kraftwerkkel és afropoppal

Egy tizenhat perces doku a Netflixen, amit érdemes megnézni.

“A többségét magamtól tanultam meg. Elképzeltem egy ötletet, és beteljesítettem a víziót, fizikai valósággá építettem” – mondja John Shepherd, a michigani ufóvadász, aki a fél életét feltette arra, hogy nem emberi civilizációkkal lépjen kapcsolatba. A kapcsolatteremtés legjobb módja? Jelet sugározni az űrbe, gondolta ő. De mégis milyen jelet kellene belelőni a végtelen kozmoszba? Hát zenét, gondolta ő. És nem klasszikust, hanem elektronikusat, valamint jazzt, Tangerine Dreamet, meg afrikai és keleti zenét, és a balinéz népek gamelánját. Tette mindezt a gépszörnyével, ami a hálószobájának apró szegletéből nemsokára egy külön házban burjánzott tovább.

John a zenéket egy-másfél millió kilométerre sugározta ki, a Holdnál úgy kétszer távolabbra, és még fel is konferálta őket – érdemes megnézni a tekintetét, az valakié, aki tényleg élete missziójának tartja, amit csinál.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ugyan végül nem találta meg azt, amit keresett, de egyrészt azért a szenvedélyes hajtóerőért, ami űzte előre az úton, már megérte, másrészt végül megtalált valami mást – de ezt már nem szpojlerezzük el, ide klikkolva lehet is nézni a nagyon kedves kisfilmet.

Loading...