Electronic Beats Hungary
Music

Az ember, aki 30 éven át csalogatta az űrbéli idegeneket Kraftwerkkel és afropoppal

Egy tizenhat perces doku a Netflixen, amit érdemes megnézni.

“A többségét magamtól tanultam meg. Elképzeltem egy ötletet, és beteljesítettem a víziót, fizikai valósággá építettem” – mondja John Shepherd, a michigani ufóvadász, aki a fél életét feltette arra, hogy nem emberi civilizációkkal lépjen kapcsolatba. A kapcsolatteremtés legjobb módja? Jelet sugározni az űrbe, gondolta ő. De mégis milyen jelet kellene belelőni a végtelen kozmoszba? Hát zenét, gondolta ő. És nem klasszikust, hanem elektronikusat, valamint jazzt, Tangerine Dreamet, meg afrikai és keleti zenét, és a balinéz népek gamelánját. Tette mindezt a gépszörnyével, ami a hálószobájának apró szegletéből nemsokára egy külön házban burjánzott tovább.

John a zenéket egy-másfél millió kilométerre sugározta ki, a Holdnál úgy kétszer távolabbra, és még fel is konferálta őket – érdemes megnézni a tekintetét, az valakié, aki tényleg élete missziójának tartja, amit csinál.

Ugyan végül nem találta meg azt, amit keresett, de egyrészt azért a szenvedélyes hajtóerőért, ami űzte előre az úton, már megérte, másrészt végül megtalált valami mást – de ezt már nem szpojlerezzük el, ide klikkolva lehet is nézni a nagyon kedves kisfilmet.

Loading...