Electronic Beats Hungary
Music

Hírhozam: Gold Panda újít, Blawan és Pariah visszatér, újabb gépzene egy mesterséges intelligenciával

Hírek az elmúlt egy hétből, amikről talán nem akarsz lemaradni.

  • Blawan és Pariah öt év után jelentkezik végre újabb Karenn (ez ugye a közös kollabjuk neve) anyaggal. Harapós, alulról felfelé törő, mély technó ez is, április tizennégy a megjelenés dátuma, és itt lehet belehallgatni:
  • Arca, a misztikus-futurisztikus hangzások fura ura indítóhangot kreált egy új játékkonzolhoz, a Sega Genesis klón Mega Sg-hez. Itt lehet meghallgatni a csilingelést.
  • Nemrég Berlinben a saját szemünkkel néztük meg, ahogy az Actress nevű producer egy AI-val, azaz mesterséges intelligenciával lép fel. Most úgy tűnik, a szintén izgalmas zenei kísérleteiről ismert Holly Herndon (nyitóképünkön) is a nyomában van, májusban érkező új albumán ugyanis a Spawn nevű AI is közreműködött, ami az ő munkáit hallgatva folyamatosan tanul (és egyszer talán már az eredeti alkotó nélkül lesz képes ugyanolyan zenét írni). Herndon itt értekezett a Spawn-jelenségről, ha valaki jobban beleásná magát, ez pedig az első klip a közelgő lemezről:
  • A Žagar készített egy becsavarós 360 fokos videót, előkészítve a terepet friss albumának. Ami így elsőre már olyan messzinek tűnik a popzenétől, mint az I LOVE TECHNO feliratú Balenciaga-pulóver az igazi raverek ruhatárától.
  • Gold Pandából DJ Jenifa lett. Legalábbis így hívja magát új, house és hiphop-orientált új projektjében. Hallgatható a friss album, amit nagyban inspirált a samplingkultúra:
  • Végre beérkezett az általunk is szenvedélyesen körültáncolt Vatican Shadow az általa jegyzett Berghain-mixszel, ami rendkívüli másfél órás utazás az EBM-től a technón át a baljós drónzajig. És hogy egy még jobb hírünk legyen: pénteken az A38-on játszik!
  • Zárásképp pedig itt van nyolc (!!!) órányi anyag kifejezetten elalváshoz, amit Danny Wolfers, azaz Legowelt osztott meg. Saját field recordingok egyenesen az Északi-tenger melletti házának közeléből!
Loading...