Electronic Beats Hungary
Music

Vatican Shadow készíti el a következő Berghain-mixet

A mixet március 15-én ingyen letölthetővé teszi, másnap előadja a Berghainban, egy hétre rá pedig Budapesten lép fel.

Tehát a Berghain 09-et az a Dominick Fernow rakta össze, aki az underground extrém metál felől érkezett a technóba, nem is akármilyen átmenettel: Prurient néven először is a 21. századi zajzenei szcéna egyik legfontosabb alakjává vált csikorgó, nehezen elviselhető darabjaival, amiket élőben gyakran félmeztelenül, mikrofonnal a kezében, félelmetesen állatias átéléssel, egy hangfal felé fordulva ad elő (és viszonyul bevallottan ehhez a perszónájához úgy, hogy ez egy önző önkifejezés, és nem kell szeretnie mindenkinek, sőt).

Vatican Shadow alteregója jóval később, nyolc éve érkezett meg, de ennek köszönhetően kapott zöld lámpát a világ technóklubjaiba – és a Berghainhoz tartozó Ostgut Ton ügynökséghez: baljós indusztriális zenéihez nehezen értelmezhető közel-keleti és összeesküvéses tematikát kapcsol, és rendszerint katonai ruházatban lép fel.

A várhatóan nem rózsás hangulatokat eregető, minden bizonnyal felforgató mixben olyanoktól lehet majd eddig kiadatlan zenéket hallani, mint az avantgárd indusztriál úttörő Genesis Breyer P-Orridge, a Pándi Balázzsal is együtt dolgozó japán zajkirály Merzbow, a szintén a radikális gitárzenék felől az elektronikába belemászó JK Flesh, a L.I.E.S. kiadófőnök Ron Morelli vagy napjaink egyik legvérmesebb női lemezlovasa, Volvox.

Ilyen szép borító járul majd hozzá:

Fernow azt is elmondta a Berghain 09-ről, hogy az az olyan indusztriális zenei kultúrhagyományokat idézi meg, mint a kazettacserebere vagy a hangkollázsok, de fejet hajt “a technó mixtépek előtt is, amik hatással voltak rám abban az időben, amikor ismerkedni kezdtem a rave-korszakkal.”

Március 22-én pedig irány az A38 Hajó, ahova a Technokunst és a Casino Rave közös szervezésében jön Vatican Shadow szuggesztíven pusztítani.

Loading...