Electronic Beats Hungary

Mint egy szereplőválogatás a Berghainba: VTSS új videója

A lengyel technó büszkesége, VTSS eléggé szuggesztív klipet kanyarított Soul Suleiman és Leanne Mark rendezők segítségével a Goin Nuts című trekkje köré, amihez ráadásul az Amerikából Berlinbe költözött, a fekete queer közösség legerősebb új és szemtelen hangjának számító LSDXOXO kölcsönözte a szokásosan élcelődő-kéjelgő szövegét.

Ütőképes páros. Nyilván nem is engedhettek volna meg maguknak valamiféle erőlködő, de végül vékonyra sikerült videót, ezért inkább lelazultan hoztak össze egy erőteljeset: abban ugyanis a német főváros LMBTQ-közösségének ezer arca bukkan fel. Mindehhez odanyestek egy jó adag surveillance-tematikát, hiszen az egész videó olyan, mintha kamerákon át játszanánk megfigyelősdit, ami egyébként a megszokottól eltérő szexualitású emberek mindennapos élménye, és ahogy a klip leírása is fogalmaz: ezért van az, hogy

“a feltűnés sok queer számára pajzsot jelent a környező világ ellenségességével szemben, az öltözködés páncél, a stílus védekezés.”

Mi sem tudtuk volna szebben mondani. A brutalista, betonnehéz építmények mindennek tetejében közel tökéletes koalícióra lépnek a bennük cirkuláló szépséges alakokkal, mintha maga a város is üzenne nekik: nincsenek egyedül.

A zenét is hallgatnánk már valahol szívesen és nagyon hangosan és sokszázakkal magunk körül. Reméljük, nagyon hamar felrakja valaki.

Kövessetek be minket itt is, ott is:

Published May 24, 2021.