Electronic Beats Hungary

Honey Dijon és Arca is feltűnik a Calvin Klein LMBTQ-embereket ünneplő kampányában

Elkezdődött a nemzetközi Pride-hónap, amikor mindenki, akinek egy kicsit is fontos a szexuális kisebbségek helyzete és a figyelemfelhívás, az a lehetőségeihez képest aktivizálja magát. Így tesz egy csomó márka is, köztük például a népszerű fehérneműgyártó Calvin Klein, ami ezúttal meghatározó elektronikus zenei művészeket emelt be a #proudinmycalvins kampányába. Mindannyian mesélnek kicsit az útjukról, felidézve a legmehatározóbb pillanatokat a tranzíciójuk során.

Az elementáris dj-szettjeiről ismert, és az egyik legnézettebb (szia 7 és fél milliós megtekintés!) Boiler Roomot maga mögött tudó Honey Dijon például arról mesél ebben a videóban, hogy egy szédületes New York-i klubbuliban hogyan közölte vele egy szintén transz nő, hogy

“neked egy szoknyában lenne a helyed. Ez volt az első alkalom az életemben, hogy valaki előbb látott engem, mint én magamat.”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

És megszólal a venezuelai származású, a kísérleti zene és a pop egymástól távol esőnek hitt mezőit egymásba rántó, szintén transzszexuális Arca, arról, hogyan vette a bátorságot, hogy egy fülledt nyári napon odamenjen egy fiúhoz ismerkedni – ami végül elindította a változás ösvényén.

“Azt hiszem, a kapcsolatnak abban a pillanatában kaptam igazán életerőre. Kétségektől mentesnek és felszabadultnak éreztem magam.”

És akkor úgy érezte, hogy mostantól csakis jobb lesz az élete.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

További művészek is felbukkannak még a rövid sztorizós videókban, a spanyol színész Omar Ayusótól kezdve a genderqueer amerikai énekesnő King Princessen át Kai-Isaiah Jamal aktivista költőig, ide kell kattintani értük. A sztorik pedig szépek és tanulságosak.

Published June 07, 2021.