Electronic Beats Hungary

A budapesti Charm City szépségszalon vendégei a mindennapok elől menekülnek

Az előválogatott ruhákat pörgető vintage ruhaboltok az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódítanak, a second hand mára egyértelműen elveszítette a tíz-húsz évvel ezelőtti negatív felhangját. Inkább a környezettudatosság része, ha valaki innen shoppingol, hiszen ezen keresztül az alamizsnáért dolgozó távol-keleti munkaerőt kihasználó fast fashion és a szeméthegyekért felelős tömegtermelés ellen is harcol, másrészt pedig sokan szeretnek olyan darabokat viselni, amiknek eleve történetük van.

Egy ilyen kisebb vállalkozásnak oda-vissza befolyása van a vásárlóira, közösséget épít – a hatodik kerületi Antifactory Vintage ezzel annyira tisztában van, hogy mindezt most egy hangulatvideóval és a hozzá tartozó fotókkal is megfejelte, egy alternatív világba csábítva el az elcsábítható nézőt.

“Szeretjük ezeket a videókat erős személyiségekkel készíteni, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi, és nyitottak. Szeretnénk megmutatni, hogy a vintage öltözködés az önkifejezésnek egy olyan színes módja, ami a ruhák új kontextusba helyezésével valami más, kellemesen furcsa vagy túlzó dolgot hozhat létre” – mondta a szürreális végeredményről Stefánkovits Fanni, a bolt vezetője, akit a legtöbben Technokool alteregójával ismerhetnek mindenféle magas oktánszámú bulikról.

Az elképzelt történet a Charm City szépségszalonban játszódik, középpontjában ilyen-olyan minidrámák állnak a szépítkező ügyfelek között. A szereplők egy olyan alternatív valóságba huppannak bele, és élik meg azt, amivel kitörnek a mindennapi életük hagyományos szerepeiből és problémáiból.

Üssétek meg a play gombot a bal alsóban:

A fiktív Charm City szalon Fanniék szerint azért tűnik különösen vonzónak, mert mesterségesen konstruált, izgalmasan hátborzongató világa a vibráló fényekkel és a groteszkbe hajló karakterekkel még mindig kevésbé felkavaró, mint az az irányított és szűrt valóság, ami a mainstream médián át és a közösségi felületekről jut el hozzánk.

Akinek pedig nem lenne elég eye candy a fenti kis etűd, annak örömmel mutatunk még fotókat:

Producálva: SoulCase Studio & Antifactory Vintage
Rendező: Horváth Réka
D.O.P.: Halmos Ádám
Művészeti direkció: Horváth Réka & Stefánkovits Fanni
Sztájling, nyilvá
n: Stefánkovits Fanni
Make up: Domonkos Eszter
Fotók: Sutus Fanni
Colorista: Tótszegi Szilárd
Muzsikaszó: Chaos Chips Music

Spoiler: igen, fogunk még jönni lifestyle tartalmakkal a nem túl távoli jövőben. Watch this space______

Published June 16, 2021.