Electronic Beats Hungary
Music

Rántottcsirkés aciddel sétálni az afterbe: a Wedding Acid Group, Mankind és The Sex új hazai zenéi

Izzanak a titkos stúdiók Budapesten és azon is túl, mutatjuk, mi jött ki mostanában egyikből-másikból.

A héten már beszámolhattunk egy eléggé rendbenlévő magyar megjelenésről az EXILES kiadó jóvoltából, aminek a bevételei ráadásul A Város Mindenkié hajléktalansegítő szervezetnek mennek, az utolsó forintig. De nem csak ők dolgoztak új hanganyagokon, úgyhogy mutatunk három egymástól nagyon különböző, de nagyon friss elektronikus zenei kiadványt, straight outta Kárpát-medence.

Wedding Acid Group – Easid Bits EP

Két Bács-Kiskun megyei, gyerekkoribarát, jóvágású fiatalember az ősrégi 2000-as évek elején elkezdett álmodozni arról, milyen jó is lenne zenélni. Gépeken. Egyikük, a ma már Galactic Jackson néven ismert Balla Zoltán a fővárosba költözésével ezen masszívan el is kezdett ügyködni, miközben másikuk, Keresztes Lóri (aki ma már J Mono néven aktív) otthon, Lajosmizsén írta vadul a zenéket. Végül Leidal Andrással kiegészülve időben hézagos, de ha összejött, akkor mindig jó hangulatú jammelésekbe bonyolódtak az újpesti panelrengeteg közepén, és megalakult a Wedding Acid Group, meg az ő heves vérmérsékletű, savas, de mindig romantikus-melodikus hangzásviláguk. És most végre új megjelenésük is van:

Ennek a rövid sztorija egyébként annyi, hogy Zoli (Galaktikus János) működtet egy – ma már huszonkétezres követői tábort felmutató – YouTube csatornát, ahová olyan rétegzenéket tölt fel, amik még nem lettek feltöltve oda. Semmi cél nélkül, csak hobbiból. Ide több WAG jemmelésből felvett anyagot is kitett – talán ez is segített ahhoz, hogy többen megismerjék a csapatot. Aztán nemrégen feltöltött egy zenét egy Kreggo nevű sráctól, aki az Art-aud kiadónak az alapítója. Kreggo pedig írt személyesen egy köszönőlevelet. Haverkodás történt, aminek a végén megkérték őket, ugyanmár küldjenek zenét, mert nagyon szeretnék kiadni őket. Ez történt most meg, és meglepetésként felkerült az EP-re egy Ryan James Ford remix, illetve egy EOD átdolgozás is, aki meg az egyik lenagyobb kedvencük. Amit nem csodálunk.

Mankind – Untitled Benefits

Az egyik legélesebb ifjú technókés a fiókban, a Pursuit of Acid bulisorozat meghajtója, akinek még a szőrösebb szívű öreg technóbuliszervezők is elismerik a kreditjeit és keresik a kegyeit, Mankind berúgta az úthengert. A pesti éjszakai életben 2017 óta akciózó DJ-ről és szervezőről talán kevesen tudják, hogy klasszikus zenét tanult, aztán jazzdobolt, és csak aztán fordult rá teljes arccal az elektronikus zene monoton, törzsi, hipnotikus tereinek irányára. Ebből most ki is csavart három tételt.

“A most megosztott három track 2019 őszén íródott, ennek megfelelően egyfajta érzelmi-zenei karcolatok lettek, és ezen időszak hangulatait foglalják magukba. Néhol kissé nyomasztó, máshol zavaros és kétségbeesettnek tűnő, de mindvégig a valóságból való kiszakadást, illetve a szabadságban való feloldódást tükrözik” – mondta Mankind a hömpölygő menetelésekről.

The Sex – Before After EP

Atom Richard, vagyis The Sex 2019 júniusának végén lepett meg minket egy debütlemezzel, amire őszintén sütöttük rá a jelzőt, hogy talán a nyár legjobb, csak vasakkal készült hazai debütlemezével van dolgunk. A Lost Data Kept In Hearts albumot követően most megérkezett a folytatás, meglepő módon magyar vokálokkal (Sarusi-Kis Flórának hála), sőt, zongorával és finom trombitával a háttérben. A producer a trekket sokak kedvenc időtöltésének, az afterpartiknak dedikálta, olyan sorokkal, mint a “hiába veszed be a jót / hiába veszed be a bajt / ha ez szabadít meg tőlem / másnak is adj belőle.”

Loading...