Electronic Beats Hungary
Music

Magyar elektronika-válogatással a hajléktalanokért

2020 már most számos szempontból ígéretes évnek tűnik a honi gépzenében, és nem csak azért, mert máris egy csomó kiadvány készül vagy készült, ami nemzetközi frontokon is versenyképes, hanem mert ezek között olyan is akad, aminél megjelenik a társadalmi felelősségvállalás igénye. Az EXILES kiadóról beszélünk, aminek digitálisan frissen kiadott, nem kevesebb mint 33 trekkes, a Bandcampról megvehető válogatásának utolsó eurócentje is a budapesti hajléktalanok helyzetének elősegítésén munkálkodó A Város Mindenkié szervezetének megy.

Van rajta kvantumszint-mélységig merülő emocionális ambient (például a márciusi budapesti Boiler Roomon fellépő AIWA-tól) éppúgy, mint tíz percen át egyre kerekebbre nyíló drone (Gryllus Ábris), otthonmelegen lüktető dub (Banyek), hipnotikus reggeli technó (CVRDWELL), a régi Rephlex-iskolát idéző törtütemes IDM (Nemerov), de még a régi nagy játékos Mango is bejelentkezett egy trekkel.

És persze sokan mások. Hallgassátok a hideg téli órákon, gondoljatok azokra, akik nem lehetnek otthon a hideg téli éjjeleken, és adományozzatok itt:

Loading...