Electronic Beats Hungary
Music

Tévésorozat készül a Gorillazról

Murdoc, Noodle, 2D és Russel új utakra kalandozik.

Még alig jelent meg az új Gorillaz nagylemez, máris itt egy újabb izgalmas hír, amit Jamie Hewlett, a zenekar vizuális megfejtője árult el az elmúlt napokban adott interjúk során.

Még pár éve került szóba egy film ötlete, ami már csak azért is logikus volt, mert minden egyes Gorillaz lemezt kísért egy sztori, és az animációs klipek is ennek megfelelően mindig egy történetet meséltek el. A Gorillaz mozifilmet a Dreamworks forgatta volna, ám aztán a projekt elakadt, majd le is állt, mert a stúdiónak túl sötét volt minden sztoriváz, amit Hewlették vázoltak nekik, és nem mertek dollár százmilliókat elkölteni olyasmire, ami aztán nem hoz vissza minimum ugyanannyit.

Damon Albarn és Hewlett a film ötletét azonban nem vetették el, csak jegelték, most viszont ismét előkerült, és sínre is rakták. A Gorillazról tévésorozat készül, főszerepben persze a négy zenekari taggal: Murdockal, Noodle-lel, 2D-vel és Russellel. Az első évad 2018-ban kerül a képernyőre, de hogy melyik csatornáéra, azt Hewlett még nem árulta el. Azt viszont igen, hogy a sorozat 10 részes lesz, melyekből az elsőt és az utolsót ő is fogja rendezni, a többit pedig más rendezők.

Ami külön érdekessége lesz még a sorozatnak, hogy bár a CGI korát éljük, és a legutóbbi Gorillaz kislemezhez, a Saturnz Barzhoz is ultramodern 360°-os videó készült, a tévészéria hagyományos kétdimenziós animáció lesz. „Karakterközpontú lesz a sorozat, és nem a látványra megy majd rá, úgyhogy a hagyományos módszer jobban fog működni nálunk, mint a CGI”, mondta Hewlett.

Nem akarunk előre inni a medve bőrére és jósok sem vagyunk, de egyszerűen nem tudunk mást elképzelni, csak azt hogy ebből valami atom ütős dolog kerekedik majd ki.

Loading...