Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: elárverezték Keith Flint piercingjeit, Donato Dozzy és Tommy Four Seven műfajt váltott, Andy Stott újra a ringben

Gépzenei híreink az elmúlt egy hétből, mert nem vennénk a kérges szívünkre, ha lemaradnátok valamiről.

  • A pár éve az UH Fest által Budapestre elhozott, majd idén tavasszal a Technokunst és a Casino Rave kollabjában egy hajós technóbulira visszatérő sötét-milicista gróf, Vatican Shadow új anyaggal jelentkezik, ami csak annyiban új, hogy kiadatlan zenéket tartalmaz – egyébként az elmúlt kilenc évből. Belehallgatás:
  • Donato Dozzy és Tommy Four Seven érdekest húzott: a drum & bass és kísérleti fókuszú Samurai Musictól felkérték őket egy-egy remixre, és bár semmilyen iránymutatást nem kaptak, mindketten a műfaj tempójának megfelelő verziókkal jelentkeztek: Dozzy egy visszanyesett dubos dobolással, Tommy viszont már egyenesen egy fémes törthalmazzal. Csak nem a drum & bass lesz az új technó, ahogy azzal már Nastia is kísérletezik?
  • A Prodigy idén tavasszal öngyilkosságot elkövető néhai frontemberének, Keith Flintnek egy csomó cuccát aukcióba bocsátották a héten. Érdemes átböngészni a tárgyakat, mert jól tükrözik Keith különc személyiségét: van köztük vadászpuskát cipelő kitömött nyúl éppúgy, mint repülős sisakok, haha. És még az orrpiercingjeire is lehetett licitálni.
  • Grime szól egy új IKEA reklámban? Úgy van, a bútoráruház brit kreatívjai ezzel rukkoltak elő, és ezzel létre is hozták a cég eddigi legszórakoztatóbb kampányát. Az MC egyébként D Double E, aki olyanokat reppel a videóban, mint “ha ez a ház egy autó lenne, a rendőr leintené.”
  • Az experi színtér nagy alakja, Clark (nyitóképünkön) is új kiadvánnyal jön Branding Problem címmel, itt az egyik szám róla, az inspirációk kapcsán pedig érdekes dolgot mond: “eléggé szórakoztat, hogy mennyire könnyű csak úgy háttérnek zenét streamelgetni, hogy mennyire elérhető ez, és mennyire jogosultnak érezzük magunkat arra, hogy ez így legyen. Mintha valami légfrissítő lenne, amit szétspriccelsz az Uberben.”
  • Hozzátette azt is, hogy valamiért egy olyan jövő lebeg a szeme előtt, amiben Elon Musk köt egy streaming dealt, aminek mentén a kiváltságos, tengerparton élő örökifjú elit nano implant VR csippel futkározik, míg a nyomorult többieknek már elektromosság se jut, és egyszer mehetnek el egy évben rave-re, amit egy béna generátorról hajtanak meg. Ez a friss zenéje pedig ennek a fantasy-világnak szól.
  • Itt van Andy Stott első zenéje 2016 óta, és a jó hír az, hogy mindez egy 2020-as nagylemez előmelegítése. Addig be kell érnünk az It Should Be Us EP-vel, erről származik az alábbi nóta:
  • Szintén örömteli, hogy az izlandi technóviking Bjarki még egy albumot megjelentet még idén a februári debütlemeze után: a Psychotic_Window decemberben érkezik meg a dobhártyáinkra. A lemezről ő maga azt mondta: a rajta hallható zenék abban a néha depressziós, de nagyon termékeny időszakban született, amikor még nem turnézott, de ezekben a periódusokban teljes éjjeleken át ontotta magából a zenéket intuitív módon. Ugyanakkor a lemez búcsú is lesz egy hangzástól – tette hozzá.
Loading...