Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Tycho a Ninja Tune-hoz igazolt, Flying Lotus letaglózó animés klipje, 60 órás bulival ünneplő klub

Ismét összefoglaljuk az elmúlt hetet.

  • Tíz és tizenhat perces remixek: ezt tette Ricardo Villalobos a Nightmares On Wax tavalyi egyik számával, a Back To The Nature-rel, itt beléjük lehet hallgatni. És ilyen kedves absztrakt-naiv artwork készült hozzá:
  • Hogy Flamagra címmel új FlyLo album kopogtat be az ajtón, azt itt már érintettük – a producer új albumára hét évet kellett várni, és most itt egy videó is róla, azaz hozzá, vagy mellé (nyitóképünk is ebből van), aminek különlegessége, hogy a híres animasorozat, a Cowboy Bebop rendezője, Shinichiro Watanabe készítette. Flying Lotus albumán egyébként brutál közreműködői gárda vendégeskedik: Anderson Paak, George Clinton, Little Dragon, Tierra Whack, Denzel Curry, Shabazz Palaces, Thundercat, Toro Y Moi, Solange és David Lynch is feltűnik rajta.
  • Chicago édes hangja újrakiadva: a house szülővárosának meghatározó rádiójának meghatározó DJ-i, a Hot Mix 5 brigád tagjai, azaz Mickey Oliver, Kenny Jason és Ralphi Rosario két klasszik válogatását engedi piacra újra a Still Music. Az 1989-es Sweet House Chicagoba (rajta például Dj Pierre-rel!) és az 1988-as Acidbe (rajta például kettő Larry Heard nótával!) bele lehet hallgatni itt, június közepén pedig megvásárolni a reissue-kat.
  • A gyilkos tempójú technóiról ismert VTSS (itt hallgass meg tőle egy sújtó mixet!) július 4-én új EP-vel érkezik Identity Process néven, amihez rögtön készült is egy vad teaservideó is, amit senki ne nézzen meg, akinek gondja akadhat a villódzó monitorral.
  • Honey Dijon a Comme des Garçons divatmárkával állt össze, ami Peggy Gou Ray Ban-es biznisze óta már nem is meglepő annyira. És legalább a neve rendben van: Honey Fucking Dijon.
  • A talán legminimálabb kinézetű, éppen a budapesti LÄRM tánctéri befogadóképességével egyenértékű – 250 fő! – német klub, a Robert Johnson 60 órás (???) bulival ünnepli huszadik születésnapját, hiszen 1999-ben nyíltak meg a kapui. Több mint harminc DJ csatlakozik be a maratoni etapba, például a rezidensek, mint Aziesch, Gerd Janson, Cedric Dekowski, Roman Flügel, Orson Wells és Max Vaahs, és olyan éjszakai favoritok, mint Avalon Emerson, Dixon, Paramida, John Talabot, Nicolas Lutz vagy Prins Thomas. Június 28-án lesz a nem rövid esemény. Ez meg itt egy tisztességes összefoglaló a jónevű klubról.
  • Tycho következő albuma, a Weather a Ninja Tune-nál jön ki július 12-én, és meglepő (vagy nem), de már vokálokat is beiktatott a zenékbe. Amiket már régóta szeretett volna, de eddig nem találta meg a megfelelő énekest, na de most igen, Hannah Cottrell, művésznevén Saint Sinner személyében. Aki egyébként turnéjára is el fogja kísérni Tychót.
  • Ha csak egy lassúhabzású, nem eviláginak tűnő, lüktető okosmixet akarsz meghallgatni, akkor Vladimir Ivkovicnak az alábbi megfejtését ajánljuk – és búcsúztatjuk egyúttal vele a híreinket:
Loading...