Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Four Tet teljes Coachellás szettje, új virítás a Pioneertől DJ-knek, a Plaid és Flying Lotus új albumai

Az elmúlt héten is történtek dolgok. Mondjuk, hogy mik.

  • Sokak kedvence, Mall Grab, aki Budapesten is majdnem szétszorította a Toldi falait ittjártakor, régi spanjával és egykori lakótársával (!) ad ki egy új EP-t májusban. A bűntárs Nite Fleit, és a közös számok az EBM-mel dúsított klubrobbantó fegyvertől az oldschool rave aromákon át a nyilalló szintis elektróig terjednek. Az összeset el tudjuk képzelni egy buli csúcsóráiban:
  • A Pioneer kijött egy új, hordozható, simulékony, kevesebb mint öt kilós kis kontrollerrel azokra a DJ-kre gondolva, akik egy ilyen saját szettel kelnének útra az éjszakába. Egyelőre nem tudni, mikor kerül piacra, de itt egy videó a DDJ-800 tudásáról, aminek a bevezető ára a hírek szerint 899 dollár lesz:
  • Aphex Twin Coachellás koncertjét már láthattuk egy rajongónak hála, és most itt egy másik felvétel, ami pedig Four Tet full szettjét örökítette meg ugyanonnan. (Apropó, úgy trekkel is kijött a hangokkal intelligens viszonyt ápoló angol, a Teenage Birdsong itt hallgatható.)
  • Extázis a Juharhegyen! Ez lenne a címe annak a Nathan Micay számnak, amihez most klip is készült egy lassan kibomló, visszafogott mangaképregény szellemében. Külön érdekes, hogyan kacsint vissza ez a zene a producer úr korábbi hiperszuperslágerére. Ja, egyébként a következő napban jön a szerzői lemez is a LuckyMe-nél!
  • Flying Lotus is rittyent egy új nagylemezt most májusban, öt évet kelett várni erre. A Flamagra természetesen a Warpnál érkezik majd, 27 trekkel, és olyan közreműködői gárdával, ami már látatlanban aranyat ér: Anderson Paak, George Clinton, Little Dragon, Tierra Whack, Denzel Curry, Shabazz Palaces, Thundercat, Toro Y Moi, Solange és David Lynch is feltűnik rajta. A kapcsolódó sajtóközlemény szerint az új hanganyag tartalmaz hiphopot, funkot, soult, jazzt, globáltánczenét, törzsi poliritmiákat, továbbá IDM-et és los angeles-i bólogatóst. Flying Lotus azt is elmondta róla, mindig akart egy lemezt egy képzeletbeli “tűznek, ami egy hegy tetején csücsül”, ez valósul most meg, jelentsen ez bármit is. Itt egy tüzes videó róla (a nyitóképünk is ebből van):
  • A Bandcamp bejelentette, hogy hamarosan új szolgáltatást indít a zenészeknek: vinylt nyomathatnak rajtuk keresztül a zenéiknek, úgy, hogy ne zuhanjanak az alkotók mínuszba, ami a költségeket illeti. A zenészeknek így csak a kreatív folyamattal kell törődniük, az online zenebolt meg intézi a kemény kétkezi melót, a bakelitnyomást meg a kiszállítást. Hogy hogyan működik a közösségi finanszírozású projekt, arról itt lehet olvasni bővebben.
  • Az “intelligens elektronikus zenék” egyik legrégebbi, 1991 óta működő duója, a Plaid friss stúdióalbummal jelentkezik, szám szerint a tizedikkel. A Polymer nevű cuccon várható “energikus banger”, “melodikus zsigeri ritmusok” és “méhszerű textúrák”, ahogy az a sajtóanyagban olvasható. De lehet, hogy ezek a klipek többet mondanak a június 7-én megjelenő albumnál:
  • Black Madonna remixelte Robyn egyik dalát, az eredmény egy légiesen nyári, nyáriasan légies house hupákolás. Itt vannak az elkövetők, alattuk meg az átdolgozás:
Loading...