Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam KÜLÖNKIADÁS: finisben a Körszállós nyáravatónk

Mondjuk, mit kell tudni róla + egyéb híreink.

Május közepén szálltunk bele az internetbe azzal, hogy a budai látkép világítótornyaként is tetszelgő, hengeres szerkezetű Hotel Budapestbe szervezünk június 8-án szombatra egy masszív nyárnyitó eseményt. Most hasznos infókkal érkezünk a holnapot illetően, úgy mint:

 • hihetetlenül eldurrant az esemény úgy felkészülésileg, mind érdeklődésileg, ami azt is jelenti, hogy mi ugyan készen állunk a tökéletes júniusi délutánra, viszont velünk együtt mindenkinek arra is fel kell készülnie, hogy sorbanállás várható. Tehát ha teheted, feltétlenül érkezz korán! A terasz befogadóképessége limitált, ezért ha megtelt, csak a távozók függvényében engedhetünk be további vendégeket. Egy ki, egy be. A nyugodt várakozás mellé javasoljuk CLUBBING playlistünk (vagy a másik kettő) hallgatását: • Ha végül sajnos mégis lemaradnál, akkor se maradj ki teljesen: ezen a felületen streamelni fogjuk a történéseket, szóval otthonról is ránézhetsz majd, mit kavar a megbokrosodott San Proper.
 • Nem kell szendvicset a zsebbe gyűrni, koreai füstös fogástól a bagelen át az ajókás paradicsomlevesig lesz minden földi jó, szóval lehet nálunk bruncholni. Bővebben erre.
 • Szintén a hotelbulihoz kapcsolódik, hogy ne feledjétek: nem csak a táncolni lehet, de okosodni is. 3 órától TEB Spot Talks néven panelbeszélgetések kezdődnek a szálloda Berlin termében mindenkit érintő témákról, úgy mint mitől lesz jó Budapest, hogyan csatornázzák be az egyes helyek a szellemiségüket a városi értékteremtésbe, és mik az éjszakai élet kihívásai manapság. Bővebben erről a Facebook-eseményben. Este 9-ig pedig a szálloda legfelső szintjére is érdemes lesz felliftezni, ahol kreatív alkotók alakítottak át szobákat egy-egy brutál tematika mentén. Ja, és a panoráma sem sovány.
 • Aki pedig este tíz óra is folytatná velünk a pulzálást, azt várjuk a Széll Kálmán tér alatti Jurányi Suterene-ben, ahol egy miniafterparti keretében Soundbank és Bronksi fog játszogatni még. Előbbitől itt egy mix, amit a Lobster Thereminnek csavart ki:

Egyéb híreink között:

 • Nem volt annál nagyobb BRÉKING a héten, hogy a derült semmiből, hat év elteltével újra aktivizálta magát az a Jai Paul, akinek ezt a bődületesen bűvöletes slágert köszönheti az univerzum. Milyen meglepő (ja nem), a két új száma is remekbe van szabva. Itt lent hallgatható, ezen az új weboldalán meg a korábban kiszivárgott albumára is rá lehet ugrani. • Négynapos fesztivált szervez a Boiler Room az angol fővárosban: a peckhami Copeland Parkban októberben négy különböző zsáner kap fókuszt, a jazz, a rap, a basszus- és a klubzenék. 20 ezer embert várnak a Nagy Vállalásra, ami persze végig lesz streamelve, a részletek még borítékban.
 • Dan Snaith, azaz Caribou másik arca, a klubosabb hangvételű Daphni új white label EP-t tol ki magából Sizzling címmel, 2017 óta ez az első friss cucca. A Paradise 1981-es Sizzling Hot című dalának újravágását itt már lehet hallgatni: • Tavasz végén elég szép szettet rakott ki a japán közönség elé Ben UFO, aki nem mellesleg két hét múlva a budai erdős hegyekben tartott Kolorádó Fesztiválon is fellép. A Resident Advisor jóvoltából ez most kikerült, érdemes rámenni füllel:
 • Amon Tobin indie rock projektbe vágja a baltáját, hoppá! Az ős-Ninja Tuner nemrég még egy társadalmi kísérletet levezénylő innovatív klippel került érdeklődésünk homlokterébe, most meg az derült ki, hogy Only Child Tyrant néven júliusban új albummal jelentkezik, ami a sajtóanyag szerint “intenzív, szögletes rockzene, acidbe mártott gépek által, és egy féktelen gyerekről szól, aki elkezdte meghallgatni a nagybátyja rocklemezeit Beefhearttól a Zeppelinen át Dick Dale-ig.” Itt lehet belehallgatni az első trekkbe:

Time to Run by Only Child Tyrant

 • Végül, ha csak egyetlen videóval akarsz megteríteni a hétvégének, akkor az Gerry Read új EP-jéről leesett franciahauz-újragondolása legyen ezzel a kaleidoszkóppornóval:

https://youtu.be/tWVhlxisWkc

Loading...