Electronic Beats Hungary
Music

Best of SPOTS programajánló: kortárs művészet nagykanállal, zúzó energiák és németes dinamika

Programok a hétre, ha elvesznél a sűrűben.

2019-ben bepörköltük a Budapest SPOTS program rakétáit: a Telekom Electronic Beats projektjében olyan fővárosi helyeket kutat fel, amik valamilyen jól körülhatárolható okból hozzájárulnak a főváros kulturális és közösségi pulzálásához. Ezekről a helyekről, és más, szintén jó helyekről, sőt, helyhez nem feltétlenül kötött rendezvényekről állítunk össze minden héten egy kisméretű programajánlót – ha esetleg még nem tudnád, hol találjon rád az éjszaka. Vagy akár már a nappal. Íme az eheti menü!

Ruhákat újítanál olcsón, és nem drágán? A Tomcsányi showroom nemrég bejelentette, hogy költözik, mert kinőtte a The Garden Stúdiót (nyitóképünkön), úgyhogy most szépen be lehet nevezni a készletkisöprésre: sok jó cucc jóárasítva a Paulay Edében! Amíg a készlet.

Szerdai extrém párosítás, csodabogár tánczenékkel? DJ Suhaid és Telenkó Ábel áll össze, mint egésszé a részek a LÄRMben. Előbbitől itt egy mesélős home listening session:

A munkahét közepén egyelőre hanyagolnád az éjszakai hangoskodást, de a kortárs művészetből már nagykanalaznál? Az űrkorszak forradalmi formatervei, absztrakciót appropriáló lemezborítók, avantgárd jazz-improvizációk és a „populáris modernizmus” egyéb vizuális-szónikus leleteinek kísérteties kollázsai a kritikai nosztalgia felhajtóerejével kísérlik megtermékenyíteni jövőtlen jelenünket a Horizont Galériában, Fridvalszki Márk művei által.

De inkább a friss sütésű mozgóképre szavaznál le? A Lumen Kortárs Magyar Filmklub vendége szerda este az 1989-ben született Tóth Luca animációs rendező, akinek The Age of Curious című diplomafilmje elnyerte a zsűri különdíját az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, első sajátja, a Superbia már a 2016-os Cannes-i Kritikusok Hetén debütált, második rövidfilmje, a Lidérc Úr / Mr.Mare számos díjat nyert. Vetítések után beszélgetés!

Csütörtökön egészestés DJ Crimson szelekció? Egyáltalán nem kell messzebb menned a Madách téri TELEPnél, de tényleg. A vájt füléről régóta ismert Cure-rajongó dj nemrég Andy Weatherall halála kapcsán is nagyon szépet írt.

Security Check Required

null

Már csütörtökön elengednéd a hetet, meg a benned zúzó energiákat? És mindennek horzsolós punkkal adnád meg a módját? SLOKS lesz az Aurórában, és itt lehet beléjük hallgatni.

Tudni akarod, hol ér véget a zene, és hol kezdődik a robot? A ködösen rejtélyes, rejtélyesen ködös kérdésre a válasz csütörtök este a Toldiban születik meg Rözge Maxim szerelemgyermeke, azaz a Meteo Electric Circuit Jazz Orchestra jóvoltából.

Sokkoló dokufilm a bukaresti klubtragédiáról? Ilyen is van, mert sajnos ilyen is volt. A 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál egyik legsikeresebb, egyben elszomorító filmje a 2015-ös tűzesetről, amiben 27 fiatal vesztette életét a bukaresti Colectív nevű szórakozóhelyen. A tragédiát tömegtüntetések követték, újságírók egy csoportja pedig nyomozásba kezdett, és feltárták a román egészségügy kiterjedt korrupciós hálózatát. Az Arany János utcai OSA Archivumban, csütörtökön.

Kaleidoszkópszerű űrszintik, retrofuturista lüktetések? A Trippin’ Like We Do dj-kollektíva a Wesselényi utcai Úri Muri pincéjét veszi be erre az estére. Hogy mi mindenre lehet számítani, ahhoz itt a Spoti playlistjük:

A drum & bass története, buliformátumban? Bizony, ilyen is van, pénteken a TRIP Hajón szólalnak meg az elmúlt 25 év legjobb tune-jai. Ennyi basszust még nem látott egyszerre a Duna felszíne.

Farsangi megőrülés, nem kevés savval? A méltán híres Wedding Acid Group két alaptagja, Galactic Jackson és Leidál Andris rengeti meg Józsefváros szélét szombaton.

Nemzetközi EBM Nap a főváros közepén? De még mennyire hogy lehet felvenni a legfeketébb outfitet!

A németes dinamika nagykövete Budapesten? Igen, pontosabban Oliver Huntemann a Cinema Hallban, ugyancsak szombaton.

Loading...