Electronic Beats Hungary
Culture

Tánc technóra? Ez az oktatóvideó azt magyarázza, hogyan kéne csinálni

https://youtu.be/wNuqWJKpcvs

Használati utasítás? LOL. De azért van benne tanulság.

Nem akarjuk eljátszani a Nyilvánvaló Kapitányt, de azért szögezzük le: az elektronikus zene alapköve mindig is a szabadság volt. Ebből indultak ki az első chicagói house producerek, amikor korai diszkószámokat kezdtek összevagdosni a saját szájízük szerint, ezért találtak otthonra a New York-i feketék és melegek a korlátokat ledöntő és minden mai klub ősének tartott Paradise Garage-ban, ezt ünnepelte a Love Parade, ezért működik máig a brit illegálisrave-nosztalgia, és ezért csinálhat bárki bármit a Berghainban (a fotózást leszámítva).

És ezért tűnhet furcsának, szürreálisnak, egyeseknek egyenesen nevetségesnek a fenti videó, amiben egy egyébként rokonszenves lány vázolja a különféle technikákat, ahogyan technóra szokás / lehet / kell mozogni. Hiszen miért is lenne erre szabály a szabadság műfajában?

Ugyanakkor ha elkezdjük nézni, hamar tarkón csaphat a felismerés, hogy valójában nagyon is fején találja a legtöbb szöget – hiszen tényleg a feljebb vázolt koreók valamelyikével (vagy kombinácáióival) táncolunk technóra. Már ha táncolunk, és nem csak dölöngélünk. Igenis így lépegetünk, menetelünk, szeletelünk, csípőmozgunk, pumpáljuk a biciklit. Mínusz a shuffle, azt bátran hagyományozzuk rá a sivítós-hatásvadász EDM fesztiválok közönségére.

Tudvalevő, hogy a felszabadult tánc régóta hiánycikk a hazai rave-eken, bár a tendenciák már javulóban vannak. Viszont ha nem is a fenti tutorialt, azt az aranyszabályt sokkal ésszerűbb észben tartani, hogy mindenki táncoljon csak úgy, ahogyan jólesik. A lényeg, hogy táncoljon – onnantól nagy baj már nem történhet.

Nincs mire táncolni éppen? Kövesd be a legfrissebb klubzenéket vonultató, folyamatosan frissített Spotify playlistünket!

 

Loading...