Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Tresor illatú parfüm, kozmikusan új Grimes dal, videó Vesseltől, Nathan Micay rave-kiadót indít

Ez történt az elmúlt héten e-zenei frontokon, berkekben, platformokon, közegekben.

  • A berlini (ajjaj!) technó történetéről szóló írott krónika, a Der Klang Der Familie című könyv orosz fordítást kapott – angol már korábban is kijött – a fal leomlásának 30. évfordulójára, de extra érdekesség, hogy az első háromszáz példány mellé jár egy parfüm is, amit az eredeti Tresor klub szagai alapján raktak össze. Azonban ha valaki a korai réverek testnedveinek aromáját várná, az sajnos csalódni fog: ezek a korai réverek ugyan segítettek szintetizálni a szagot (Dimitri Hegemann alapítóval együtt), de a pacsuli inkább a hely egykori banktrezoros atmoszféráját hivatott visszaadni.
  • Drexciya-kiállítás nyílt Zürichben! Az amerikai elektró-ősatyákról szóló Bubble Chamber tárlat november 15-től 23-ig fut, aki arra jár, az meg szaladjon be. Az Up State galériába, egészen pontosan! Aki meg nem jár arra, annak itt van kárpótlásul egy Drexciya doksi:
  • A jelentékeny lisszaboni underground adó, a Rádio Quântica (csak hogy mennyire az: idén a Dekmantel Selectorson külön boat partyt is vezényeltek) 24 trekkes válogatással ünnepli négy éves fennállását, rajta trekkekkel az alapítóktól, Violettől és Photonztól is. Ha jártál Portugáliában és szeretted, akkor azért, ha meg nem, de érdekel, min forognak a fejek Európa legnyugatibb pontjain, akkor mehet a start:
  • 15 éves szülinapi bulit dob a Berghain december tizennegyedikén, lehet befirkálni a naptárakba (aztán megpróbálni bejutni, ami most extrém hardcore lesz, hehe). Akik már biztosan fellépnek: Surgeon, Aurora Halal, Marcel Dettmann, DJ Pete és a Neon Chambers (vagyis Kangding Ray & Sigha) a nagy hodályban, és panorámázni fog a sok jó rezidens, úgy mint Steffi, Nick Höppner, Tama Sumo, nd_baumecker és Boris. A harmadik terem, a Halle is kinyit – ritka alkalom -, itt Caterina Barbieri, Grand River, Tobias, Alekzandra és Fiedel lesznek többek közt.
  • Nathan Micay egy harmadik kiadót is indít, hijnye! Az Original Schvitz a rave-trekkekre fókuszál majd, és egy saját EP-vel nyit rajta, amiről ez már hallgatható is:
  • Madteo hét év után Demdike Stare kiadójánál, a DDS-nél hozta ki következő sorlemezét, a Dropped Out Sunshine-t. A Noi No óta várt erre a világ (igaz, azóta azért 12 inchesek meg mixtépek akadoztak szépen). Ízelítő:
  • Detroiti nagyságok otthonait és stúdióit mutatja be egy új fotóalbum: az Electronic Landscapes: Music, Space And Resistance in Detroitban olyan falai közé leshetünk majd be, mint Mike Banks, Theo Parrish meg Amp Fiddler.
  • So Heavy I Fell Through the Earth címmel jelent meg a héten a már évek óta (2015! Akkor jött ki ugye az Art Angels LP) várt új Grimes-hosszanjátszós, a Miss_Anthrop0cene legújabb dala, a lemez persze még nem, arra jövő év februárjáig kell várnunk. De legalább annyi már tudható róla, hogy valamiféle klímaistennőt idéz meg, vagy játszik el benne, és azt is mondta, hogy eléggé sötét lemez lesz.
  • Búcsúzóul pedig tekintsük meg a budapesti Electrify kísérleti/jövőzenei-sorozatot is megjárt Vessel új klipjét tavalyi Queen of Golden Dogs albumáról, ami egyébként mindenképpen megér egy hallgatást, de inkább többet. A videó Portugáliában forgott 16 miliméteres filmre.
Loading...