Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Peggy Gou DJ-Kickset mixelt, ünnepel a Modeselektor, képregény is jár Nathan Micay albumához

Szokásunkhoz híven összefoglaljuk az elmúlt egy hét fontosabb e-zenei történéseit, nehogy bárki lemaradjon bármiről.

  • Jas Shaw, a Simian Mobile Disco ötven százaléka szóló üzemmódra kapcsol, és kiad egy albumot The Exquisite Cops címmel. “Írtam egy csomó technót, és most lepucolom őket a gépemről. Addig töltögetem fel őket fokozatosan a Bandcampre és a Spotify-ra, míg el nem fogynak a folderből” – írta a Twitteren. Itt van a két első darab, amit majd még húsz másik követ 2019 folyamán.
  • Egy korábbi hírhozamunkban már lehoztuk, hogy Nathan Micay új albummal érkezik, ami azóta már hallgatható is – scroll lefelé! Plusz adalék, hogy a Blue Springhez egy képregény is készült (innen a nyitóképünk is), ami ezen a mikroszájton végigpörgethető, és érdemes is, mert nem csak állóképek vannak benne, hanem a sztori konkrétan mozgásba is lendül.
  • DJ Tennis ledobja a napsütéses bulibombát Gerd Janson labeljénél, a Running Backnél. A Gordon Május 17-én jelenik meg, de már most lehet pakolni rotációban:
  • A grime szigetországi pápája, Skepta egy Instagram-posztban jelentette be, hogy készül az új albuma. Három évet kellett várni az Ignorance Is A Bliss-re, és május 31-én kiderült, hogy érdemes volt-e.

https://www.instagram.com/p/BwzHXnDnJoO

  • DJ Seinfeld új kiadót indít: a Young Ethics kizárólag a saját felvételeit fogja kirakatba helyezni, itt lehet belehallgatni a debütáló hanganyag, a Galazy EP számaiba. A sajtóanyag szerint űrbe lőtt breakbeatekről van szó, ami kapásból eléggé ínycsiklandóan hangzik.
  • A legendás !K7 Records még legendásabb, több mint húsz éve létező mixsorozatának, a DJ Kicksnek soron következő 69. kiadványát Peggy Gou rakta össze. Olyan előadókat válogatott rá össze, amik meghatározóak voltak az ízlése alakulásakor, így például Aphex Twint és Andrew Weatherallt, de friss Pearson Sound, Deniro, I:Cube, Hiver (hallgasd lejjebb!) és JRMS darabok is helyet szorítanak maguknak. Sőt, hallhatjuk majd a Hungboo-t, ami állítólag a legeslegelső szám, amit Peggy Gou írt. A borítón pedig azért egy – amúgy nem valódi, hanem digitálisan odamontírozott, mert állatokat ugye nem kínzunk – tigrissel mutatkozik, mert hazájának, Koreának emblematikus állata. Amikor pedig valaki megnézi az artwork túloldalát, ott ugyanez a fotó szerepel, de már tigris nélkül, utalva a faj veszélyeztetettségére. :((((
  • Végül, de semmiképpen sem utolsósorban: 10 Years Of Monkeytown címmel válogatást jelentet meg a jó öreg Modeselektor, ünnepelve kiadójuk évtizedes fennállását. A június 14-én megjelenő lemezhez olyanok járultak hozzá, mint FJAAK, Redshape, Siriusmo, Shed, Catnapp & Otto Von Schirach, Dark Sky, Mouse On Mars, és, milyen meglepő – a Modeselektor. A rilíz napján egyébként nagy partit is csapnak a Berghainban.
Loading...