Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: két női szupersztár egy DJ-szettben, Burial és Marcel Dettmann egy hajóban, bontják a Corvintetőt

Egy hét zenei történései pénteki híradónkban.

  • Mi mással kezdenénk, ha nem egy olyan műsorral, amiben a nemzetközi női DJ-divízió két titánját eresztették össze, Nina Kravizot és Helena Hauffot? Történt mindez alig egy hete a németországi TimeWarp fesztiválon, és nem mondanánk, hogy bármelyikük visszafogta volna magát: gondosan beleálltak a technózásba mindketten, bár a szettről megoszlanak a vélemények (ti is osszátok meg a sajátotokat nyugodtan a Facebook-oldalunkon).

Nina Kraviz

Nina Kraviz b2b Helena Hauff live at Time Warp 2019 ➡️ arte.tv/timewarp25

  • Jön a kitűnő angol bulifilm, az idén húsz éves Human Traffic folytatása. Az első rave-nemzedékről szóló vígjáték második része állítólag már a Brexitre is reagálni fog – nyilván rohadtul viccesen és nem szétpolitizálva. Itt az eredeti 1999-es mozi előzetese, tényleg nézze meg mindenki, aki még nem látta, ha pedig tetszik, ezt a Facebook-oldalt érdemes bekövetni a frissítésekért.
  • Oliver Ho projektje, a Broken English Club (ami, figyelem, idén nyáron a Kolorádó Fesztiválon is bemutatkozik) továbbra sem illeszti be a kegyelem fogalmát a szótárába, a White Rats II című megjelenés a producer postpunk- és deathmetal rajongását szűri át a kortárs technó filterén. Belehallgatás:
  • Szívszorító látvány, de cefetül néz ki most a szebb napokat látott Corvintető, a későbbi Corvin Club: éppen miszlikbe aprítják a klubot, ami éveken át megkerülhetetlen igazodási pont volt a budapesti klubbereknek, de tavaly egy razzia után kábítószert találtak embereknél, így lakatot tett rá az önkormányzat – ami aztán nem is került le róla. Itt lehet róla aktuális fotókat nézegetni.
  • Burial Luke Slatert remixel! Ráadásul egy ’97-es himnuszát, a Love-ot. De nem csak a borongós hibrid tánczenéiről ismert, a titokzatosságát máig sikerrel fenntartó angol producer nyúl hozzá ehhez a csodálatos hömpölygéshez, hanem Marcel Dettmann, Scuba, és Silent Servant is. Május 17-ig kell várni a remixkiadványra, amiről a Berghain-rezidens változatára már rá lehet menni füllel:
Loading...