Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: DJ-rekord született Manchesterben, új Stormzy és Legowelt zenék

Zajlottak-e izgi dolgok az elektronikus zenében az elmúlt héten? Igen. Összefoglaljuk-e őket egy csokorba? Igen.

  • Megvan az egyik legjobb európai kísérleti-progresszív zenei fesztivál idei tematikája: a Krakkóban másfél évtizede megrendezett Unsound (a legutóbbiról írásunk itt, ha valaki behatóbban ismerkedne, mert amúgy tényleg óriási élmény elmenni és ott lenni) 2019 októberében a Solidarity kontextusa köré építi majd fel programjait. Bővebben a webjükön!
  • A csodálatos analóg szintimeneteiről ismert Legowelt visszatér egy megjelenés erejéig a L.I.E.S. kiadóhoz, de nem ám így, hogy Legowelt, hanem mint Gladio. Amiről ő maga azt mondja, ez a “grékó-román house” alteregója. A Means To Freedom a jövő hónapban érkezik, belehallgatás:
  • Andrew VanWyngarden a pszichedelikus szintis MGMT-ből összeállt Connan Mockasinnal, és Bad Boys néven megírták az idei nyár besztondult trippelős himnuszát. Amúgy egy friss szörfös film soundtrackjéhez készült.
  • Manchesteri DJ-k felállították a világ leghosszabb b2b szettjének láncolatát azzal, hogy összesen 160 helyi lemezlovast állítottak csatasorba, hogy egy nagy zenefolyamban vegyenek részt. Mindenki egy trekket vihetett, és négy perce volt átkeverni azt. Eddig amúgy az ausztrál Stoney Roads zenelap tartotta a rekordot, ők 147 DJ-t tereltek egybe Sydneyből.
Loading...