Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Fatboy Slim x Greta Thunberg, új Omar Souleyman album, a 2020-as berlini CTM Festival lineupja

Ne maradj le az elektronikus zene elmúlt egy hetéről! Mondjuk, mi volt.

  • A big beat nagyöregje, Fatboy Slim kapva kapott az ifjú klímaaktivista, Greta Thunberg világot bejárt beszédén, főleg, hogy abban akaratlanul elhangzott egyik fő slágerének tételmondata, miszerint Right here, right now. És megcsinálta ezt a mashupot, aztán le is játszotta egy fellépésén, sokak gyönyörére:
  • Visszatért Hudson Mohawke és Lunice közös projektje, a TNGHT a felrázó elektronikus zenei vérkeringésbe? Nagyon úgy néz ki! Nemrég megosztottak egy sújtó új zenét, és most kaptak egy Essential Mixet is, ami itt hallgatható.
  • Omar Souleyman (nyitóképünkön) negyedik nagylemezével érkezik bele a nagyvilágba, november 22-ét kell beírni a naptárba, naptárakba. A Shlon hat techno-meets-dabke trekket tartalmaz majd,
  • Skee Mask megint törögeti a technót, jön az új EP-je az Ilian Tape-nél novemberben, addig meg itt lehet fülelgetni:
  • A minden év elején megrendezett berlini CTM Festival, (ahol 2019 év elején mi például azt néztük, aztán írtuk meg, hogy milyen az, amikor színpadra áll egy mesterséges intelligencia, ami eltanulta a mintázatokat a zeneíró gazdájától), bejelentette az első neveit. Nincs viccelés továbbra sem, határfeszegetés annál inkább: a jövő január 24-én kezdődő, a Liminal tematikát választó (jelentsen ez egyelőre bármit is) menet biztos résztvevői lesznek előadói oldalról Akua, Giant Swan, AYA (FKA LOFT), Dis Fig, Deathprod, Kamaal Williams és sokan mások. Erre tessék tovább tájékozódni.
  • Végül: Grimes megüzente, hogy elkészült ötödik albuma, Miss_Anthrop0cene címmel, csak hogy nehogy egyszerű legyen. Egy ideje vár már erre a popszakma, főleg, hogy az előző hosszanjátszósa 2015-ös. Az elhúzódást azzal magyarázta, hogy a független kiadónál lassan őrölnek a kerekek. Na, de legalább már kész van az új szajré!
Loading...