Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Brian Eno és Drake egy hajóban, jön a brit rave-film, 20 éves a Cocoon

Tartjuk ígéretünket: jelentkezünk az elmúlt egy hét elektronikus- és jópopzenei krónikájával.

  • Húsz éves lett a máig izgága Sven Väth legdrágább gyermeke, az ibiziai Cocoon bulisorozat, és ha már így alakult, forgattak hozzá egy kis videót, tele örömteli (= radikálisan hedonista) pillanatokkal, emelvényről akrobatikázó Papa Svennel és kölyökmosolyú Richie Hawtinnal. Itt lehet adni neki egy megtekintést.
  • Szupersztárkollab: az ambientcár Brian Eno ír zenét Drake Netflixes sorozatához. Hagyunk kis időt, hogy sikerüljön feldolgozni – na, ha meg is van, azt is nevezzük meg, hogy ez a Top Boy, egy 2011-ben indult bűnügyi sorozat, ami Kelet-Londonban játszódik és utcai bandákról és dílerekről szól. A kanadai énekesrepper producerként jelentkezett be, hogy megmentené a szériát, ez pedig most bekövetkezik – talán nem utolsósorban annak is köszönhetően, hogy Drake egy ideje világi jóbarátja lett a brit grime atyaúristennek, Skeptának. Előzetes:
  • Seth Troxlert DJ-képességei mellett elvetemült humoráról is ismerjük, például csodálatos testközpontú fotóiról. Most viszont egy sokkal komolyabb és kozmikusabb multidiszciplináris zenei-vizuális-filozofikus-satöbbi projektbe, a Lost Souls Of Saturnba vágott bele Phill Moffával közösen, megidézve olyanok szellemét, mint Philip K. Dick vagy Sun Ra – és mindennek egyelőre ez a kisfilm a felvezetője. A “spirituális, pszichoaktív auravibrációik” 2019. júniusában öntődnek bemutatkozó albummá.
  • Meghalt Chicago egyik arany hangja, a house-vokalista Kim English. Az énekesnő ilyen és ilyen kiváló, időtlen trekkekhez járult hozzá a torkával, miután gospelénekesnői karrierjét feladta a négynegyedért. Többek közt a Masters At Work, Francois K és a Mood II Swing köszönhet sokat neki.
  • Ha még nem volt meg, hogy készült egy nagyjátékfilm a brit rave aranykoráról, akkor most legyen meg! (A nyitóképünk is ebből van.) A Beats 1994-ben játszódik, és két barátról szól, akik fejest ugranak az éppen szárnyát bontogató freeparty szcénába. Itt a film – amit egyébként az egyik legizgibb Black Mirror rész rendezője hozott össze – trailere:
  • Ki ne hagyjuk James Blake új videóját, amit a Rosalíával közös dalhoz forgatott az angol trubadúr. Senki ne lepődjön meg, ha olyanok jutnak eszébe róla, mint a Donnie Darko vagy a Magnólia. Szép etűd:
  • Végül el ne felejtődjön, hogy partik is vannak a városban. A LÄRM-ben pénteken a fifikás francia Cosmo Vitelli, szombaton a berlini klubéletet 25 éve meghatározó Tama Sumo szelektál, az óbudai Flashback Stúdióba egy napfelkeltés táncra lehet megindulni a Voxnox Records hívószavára, a LavaLava az energiabomba Denis Sultát hívta el egy pénteki hajósbulira, a Toldiban meg Fouk fog érkezni a funk hatások felől.
Loading...