Electronic Beats Hungary
Music

A nap thrillere: egy szerelmespárt hirtelen követni kezdett egy house dal

A Hot Chip új klipjében.

– Ez is egyike a hülye vicceidnek?
– A vicceim nem hülyék, hanem okosak. De ez tényleg hülye.
– Ja, egyetértek.
– Hallod ezt a csettintgetést?
– Mármint a tapsra gondolsz.

És ennél többet nem is szpojlereznénk el abból a nyolc percből, ami gyakorlatilag egy vitriolosan vitatkozós párbeszéd egy nő és a palija között, és arról a dalról szól, ami éppen… szól. Ugyanis nem akar elhallgatni, és nem jönnek rá, mi a forrása. A zene pedig egy friss szám a 21. század egyik legintelligensebb indie-elektro-pop formációjától, a Hot Chiptől. Ha valakikből, hát belőlük tényleg kinéztük, hogy egy ilyen meta-kisfilmet forgatnak majd egyszer, és tessék, itt van:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Tehát a Hot Chip még a filmekből ismert negyedik falat is újraértelmezte, hogy aztán a saját szájíze szerint elforgassa, majd ledöntse azt: itt nem a színész kerül kapcsolatba a közönségével, hanem a klipdal kerül bele a szereplők átlagos életébe, és kavarja fel azt.

Ezek után kifejezetten nagyon várjuk a már címében is sokat sugalmazó A Bath Full Of Ecstasy című új nagylemezt, ami a hetedik stúdióalbuma lesz a zenekarnak, és új megközelítéssel is íródott: először történt meg, hogy más producereket is bevontak a zeneírási folyamatba, Philippe Zdar (Cassius, hoppá!) és Rodaidh McDonalds (The xx, hé!) személyeiben.

Június 21-ig kell csak malmoznunk, addig meg itt lehet megtekinteni, milyenek voltak pár éve Zágrábban!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Ha folyamatosan szeretnél képben lenni a legfrissebb és legjobb zenékkel, akkor kövesd be a 2019-es Spotify playlistjeink valamelyikét, vagy akár mindegyiket.

Loading...