Electronic Beats Hungary
Music

A nap thrillere: egy szerelmespárt hirtelen követni kezdett egy house dal

A Hot Chip új klipjében.

– Ez is egyike a hülye vicceidnek?
– A vicceim nem hülyék, hanem okosak. De ez tényleg hülye.
– Ja, egyetértek.
– Hallod ezt a csettintgetést?
– Mármint a tapsra gondolsz.

És ennél többet nem is szpojlereznénk el abból a nyolc percből, ami gyakorlatilag egy vitriolosan vitatkozós párbeszéd egy nő és a palija között, és arról a dalról szól, ami éppen… szól. Ugyanis nem akar elhallgatni, és nem jönnek rá, mi a forrása. A zene pedig egy friss szám a 21. század egyik legintelligensebb indie-elektro-pop formációjától, a Hot Chiptől. Ha valakikből, hát belőlük tényleg kinéztük, hogy egy ilyen meta-kisfilmet forgatnak majd egyszer, és tessék, itt van:

Tehát a Hot Chip még a filmekből ismert negyedik falat is újraértelmezte, hogy aztán a saját szájíze szerint elforgassa, majd ledöntse azt: itt nem a színész kerül kapcsolatba a közönségével, hanem a klipdal kerül bele a szereplők átlagos életébe, és kavarja fel azt.

Ezek után kifejezetten nagyon várjuk a már címében is sokat sugalmazó A Bath Full Of Ecstasy című új nagylemezt, ami a hetedik stúdióalbuma lesz a zenekarnak, és új megközelítéssel is íródott: először történt meg, hogy más producereket is bevontak a zeneírási folyamatba, Philippe Zdar (Cassius, hoppá!) és Rodaidh McDonalds (The xx, hé!) személyeiben.

Június 21-ig kell csak malmoznunk, addig meg itt lehet megtekinteni, milyenek voltak pár éve Zágrábban!

Ha folyamatosan szeretnél képben lenni a legfrissebb és legjobb zenékkel, akkor kövesd be a 2019-es Spotify playlistjeink valamelyikét, vagy akár mindegyiket.

Loading...