Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: az angol klubok ötöde bezárt, jön az új Burial, Robert Hood kielemzi saját 25 éves minimál alaplemezét

Őrizzük a hagyományt: itt vannak az elmúlt hét hírei, amikről eddig még nem számoltunk be, de most igen.

  • Az évről évre Ibizán megrendezett International Music Summit konferencia idei beszámolójában elhangzott, hogy egyetlen év alatt 21 százalékkal csappant meg az angliai klubok száma. Ami nem hangzik túl fényesen. Összehasonlításképp: az ezt megelőző öt évben ez a visszaesés kevesebb mint egy százaléknyi volt. A jelentés szerint az okok visszavezethetők a dzsentrifikáció hatásaira éppúgy, mint a megváltozott fogyasztói szokásokra, amibe beletartoznak a randiappok, a wellnesstrendek (tehát az ismerkedési és szocializációs módokra), illetve a tény, hogy sokan inkább a fesztiválokra gyűjtögetnek klubba járás helyett.
  • Az esőterhes disztópikus poszt-dubstep donja, Burial visszatér: június 14-én jön a Claustro / State Forest EP-je, írjuk szépen be. Amíg meg nem jelenik a szajré, tekintsük meg a legendás Untrue című albumáról szóló doksifilmet:
  • A legizgalmasabb környékbeli elektronikus zenei fesztivál, az alig hat órányi autózásra található krakkói Unsound (a tavalyin ott voltunk, róla itt írtunk) bejelentette az első fellépők neveit. Holly Herndon, The Caretaker, Nazira, Paula Temple, a Gabber Modus Operandi, VTSS, JD Twitch és Objekt már biztosan ott lesz. A fesztivál 2019 őszére a Solidarityt választotta tematikának, bővebb infó errefelé.
  • Letolta a Gucci a Cruise 2020 divatshowját, aminek aláfestéseképp csodásan világvége-hangulatú indusztriál sújtást választottak. Nevezhetnénk a hét kisfilmjének is:

Gucci – Watch the Gucci Cruise 2020 fashion show live from…

Watch the Gucci Cruise 2020 fashion show live from the runway at the Capitoline Museums in Rome.

  • Ha csak egy, de egyébként négyalbumos elektró megjelenést választhatsz ebben a hónapban, akkor a texasi Cygnus új cuccára szárnyalj rá! A Machine Funk széria első etapjához itt lehet hozzáférni.
  • Idén 25 éves Robert Hood (nyitóképünkön) kilencvennégyes alapműve, a Minimal Nation. Az Underground Resistance-alapító producerlegenda egy komplett cikkben elemzi ki számról számra az albumot. Érdekes olvasmány az embertől, akit a minimáltechnó egyik alapítójának is szokás tartani.
  • Végül: raktunk új trekkeket a Spotify playlistjeinkbe, hogy legyen mit hallgatnod a hétvégén! 🙂 🙂 🙂
Loading...