Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: FKA Twigs új albumát Nicolas Jaarral rakta össze, Ellen Allien latexes-láncos klipje, DMX Krew és Peggy Gou egy hajóban

Ne maradj le az elektronikus zene elmúlt egy hetéről!

  • Az R&B pop és a fura misztikusság szürkezónájában levitáló énekesnő, FKA Twigs az elszállós összhangzatok mesterét, Nicolas Jaart kérte fel fő producernek következő, még most ősszel megjelenő albumához az i-D magazinnak adott interjúja szerint. A Magdalene című lemezt állítólag egy olyan, nagyon magányos szakaszban írta, amikor éppen próbált fizikailag és mentálisan talpraállni. “Az album az összes eddigi szerelmemről szól, és az összes leendőről” – mondta Twigs. Az anyag első klipje már nézhető:
  • A budapesti Technokunstot is megjárt kísérletitechnó producer, Rrose kiadja első szólóalbumát. A Hymn To Moisture novemberben fut be a lemez- és online zeneboltokba, és nyolc trekket fog magán hordozni, itt a címadó:
  • Ellen Allien még májusban megjelent Alientronic című lemezének beszédes című Free Society dalához készült monokróm videó, cserébe sok kéjes-vidám-félmeztelen pillanattal, ünnepelve az emberi testet és a szerelem sokféleségét, mint olyat. Amúgy még ebben a hónapban jön egy remix EP is, olyanok átirataival, mint FJAAK, Hector Oaks, Shlømo és Alien Rain.
  • Don’t You Wanna Play? címmel dobja ki friss EP-jét a kövi hónapban DMX Krew, mégpedig Peggy Gou Gudu kiadójánál. Az október 4-ei, négyszámos anyag a második release lesz a DJ-szupersztár nemrég indított labeljén, az első Gou saját Moment EP-je volt még tavasszal.
  • Embertelen hőségről olyan klip nem készült még, mint ami James Massiah londoni költő-DJ-zenész kezei alól kijött most. Tegye fel a kezét, aki az elmúlt nyár alapján nem tud vele azonosulni! :)))
  • A Boiler Room bejelentette első fesztiváljának lineupját. Londonban lesz a négynapos buli, minden este egy-egy zsánernek lesz szentelve: a jazz, a rap, a bass és a club lesznek a hívószavak az egyes napokon, olyan nevekkel, mint Cashu, Blawan, Sherelle, DJ Stingray, D Double E, Bradley Zero, SPFDJ, Slimzee és még rengetegen. Október 9-12 között lehet repülni érte a második legnagyobb magyar városba, bővebb infó itt.
  • Björk és Fever Ray egymást remixelik? Ez pontosan így történt. Itt is a két végeredmény, lehet szeretni egyiket, másikat, vagy mindkettőt:

Sőt:

  • “Ez az én stand up comedy-m” – mondja az őrült verzéiről és előadásmódjáról ismert rapper, Danny Brownuknowhatimsayin¿ című új albumáról, ami októberben jön ki a – hűha! – Warpnál. Ráadásul olyanokat toborzott össze mindehhez maga köré, mint a Tribe Called Questes Q-Tip (aki társproducere az albumnak, ilyen minőségben a Mobb Deep 1995-ös The Infamous nagylemeze óta nem kérték fel közös munkára), illetőleg Flying Lotus, Paul White, de a JPEGMAFIA vagy a Blood Orange és a Run The Jewels is lepacsizott vele pár kollabra. Erős göncnek ígérkezik!

Saját házunk tájáról a legfrissebb hír pedig az, hogy betonerős magyar DJ-producer brigáddal egészült ki a szeptember 19-én kezdődő Telekom Electronic Beats Festival lineupja. Bővebben erről itt!

Loading...