Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: Cassius Essential Mix, új Ross From Friends klip, Massive Attack dublemez, psytrance kalauz

E-zenei hírek az elmúlt egy hétből.

  • Június végén kiesett egy párizsi épület ablakából és szörnyethalt a french touch-ként ismert műfaj alapduójának, a Cassiusnak (nyitóképünkön) a tagja, Philippe Zdar. A tragédia ráadásul akkor történt, amikor már az utolsó simításokat végezték új albumukon, illetve elkészítették az Essential Mix legújabb felvonását a BBC-nek. Pete Tong ezt most elérzékenyült szavak kíséretében tűzte műsorra, és itt lehet meghallgatni.
  • Ross From Friends még épp időben kanyarodott el a mémes-nosztalgikus lo-fi house zenéktől, mielőtt teljesen unalmassá vált volna. Az újítás igénye már tavalyi debütalbumán is erősen jelentkezett, azóta meg még inkább, ez Epiphany című friss EP-jén is kitapintható, amiről itt egy fura elhagyott laborkomplexumban játszódó klip:
  • A saját nevéről elnevezett lemezkiadó mellett egy másodikat is indít Berlin technóadmirálisa, Marcel Dettmann. A BAD MANNERS label szeptemberben egy Exterminador kaidvánnyal dobbant, majd októberben folytatódik a sor Dettmann-számok remixeivel.
  • Tavaly mi is megemlékeztünk az éppen huszadik jubileumát betöltő Massive Attack csúcslemezről, a Mezzanine-ről. Nagy hír a triphop-brigád fanjainak, hogy végre megjelenik a legendás album dub változata, amit a visszhangos-besztondult műfaj egyik nagy dokija, Mad Professor hozott össze 21 éve, és az eredeti albummal jelent volna meg, de aztán mégis a fiókban maradtak a felvételek. Szeptember végén viszont kikerülnek onnan, és itt is az első dubosított tétel:
  • Fasza kis tendencia, hogy egy csomó, a funkcionális klubzene felől jött producer egyre boldogabban mutatja meg, hogy van egy agyasabb elektronikás oldala is, James Holdentől kezdve Seth Troxleren át Shackletonig húzódik már ez a paletta, és szerencsére most Mathew Jonson is beáll a sorba, aki Freedom Engine aliasával október 7-én jön ki egy albummal a Dekmantelen. Belehallgatási:
  • Nemrég zárult Ozora, információink szerint sokan még mindig az élményen rezegnek, úgyhogy itt az ideje, hogy iderakjuk az internet első tisztességgel összeszedett psytrance-határozóját az összes alműfajjal, nehogy véletlenül valaki azt higgye a dark psy-ra, hogy az psy tech-trance. Nagyon fontos!
  • Megnéznél egy interjút a 80-as évekbeli chicago house egyik élő legendájával, Larry Hearddel? Nem is kell elkattintanod, mert a Red Bull Music Academy gondoskodott erről. Jó mozizást a kedves gondolatokhoz:
Loading...