Electronic Beats Hungary
Music

TEB hírhozam: aszteroidát neveztek el Brian Enóról, egy órányi kiadatlan Hudson Mohawke zene, új Clark és Donato Dozzy albumok a horizonton

Lemaradtál a sokfelé figyelésben, mi minden történt a héten elektronikus zenei fronton? Jövünk, mondjuk, segítünk!

  • Nem kis éve van az ambient műfaj atyjának, Brian Enonak (lásd nyitóképünkön), pedig még csak a felénél járunk. Májusban kiderült, hogy megítélték neki a Stephen Hawking Érmet az asztronómiai élet nagyjait összeterelő Starmus Fesztiválon, és szinte másnapra pedig beesett hozzá egy kiállított igazolás arról, hogy elneveztek róla egy kisbolygót. A felfedező, Marc Buie döntött így, így a korábban a csupán 81948-as számmal ellátott aszteroida neve mostantól Brian Peter George St John le Baptiste de la Salle Eno – ami a zenész teljes neve.
  • Tegnap írtuk meg, hogy micsoda ritka és kiadatlan cuccok pörögtek a WARP kiadó 30. születésnapján az NTS Radioban, és hogy ezek közül többet vissza lehet hallgatni. Nos, itt van még egy adag jó kis anyag a jubileumi maratonról: Hudson Mohawke kínál meg minket egy órányi, eddig meg nem jelent zenéjével ebben a mixben.
  • Floating Points kiad egy duplakazettás mixet. Igen, kazettást. A mi budapesti Telekom Electronic Beats Fesztiválunkon is megfordult, és ott nagy groovy szettet gördítő Sam Shepherd ugyanis máshol is gurítgat diszkóból és funkból nagykanállal merítve, gyakran például a Los Angeles-i Far Away bulikban, amely elnevezés mögött ráadásul még egy kiadó is van, ami kazettás mixeket adogat ki. Tőle most egy 2016-os, emelkedett hangulatú parti felvételét jelentetik majd meg, itt bele is lehet fülelni. További hír róla, hogy júliusban jön a zsírúj nagylemeze a Ninja Tune-nál! Nem, az már nem magnókazettán.
  • Global Commission on Drug Policy friss jelentése szerint hivatalosan is kijelenthető, hogy az ecstasynak és a kokainnak kevésbé káros hatásai vannak az egyénre és a közösségekre, mint az alkoholnak. A 14 egykori kormányzati felsővezetőből álló nemzetközi szervezet azon van, hogy megszüntesse a világon érvényben lévő drogtörvények inkoherenciáit, például a szeszt is a megfelelő helyen kezeljék.
  • Július 12-én friss EP-t dob az undergroundzene-kereskedelmi nagybani piacra Donato Dozzy. Dozzy és Neel közös kiadójánál, a Spazio Disponibile-nél érkezik a két szám, az egyik Anna Caragnano énekesnővel közös 2015-ös számának (Parola) remixe, és egy újragondolása a nemsokára érkező teljes albumáról származó 12H.5 című trekknek. Erről a nagylemezről még semmit nem tudni azon kívül, hogy az meg Lorenzo Senni Presto?! kiadójánál fog megjelenni. Addig is itt lehet belehallgatni az új EP tételeibe:
  • Clark is július végére időzíti új albumát, a Kiki Variationst, ami a hírek szerint már egészen dalszerű formátumokat is fog tartalmazni, sőt, ő maga énekel rajta, és feszegeti a határait olyan klasszikus hangszereknek, mint a zongora, a csembaló és a klarinét.
  • Ha pedig tudni szeretnéd, milyen egy Savas Álom, akkor ezt a klipet javasoljuk megtekintésre, és egyben a megfeszített, hőhullámos hetet lezárandó:
Loading...