Electronic Beats Hungary

Ünnepeld meg te is a WARP harmincadik születésnapját egy csomó eddig nem látott és hallott cuccal!

A kísérleti zenei lemezkiadók alfája és omegája 1989-ben vetette meg a lábát Sheffieldben, olyanokat emelve a világ szemei elé, mint Aphex Twin, Squarepusher, a Boards of Canada vagy az LFO.

Ahogy két hete megírtuk hírhozamunkban, az experimentális zenék szigetországi temploma nagy ünnepre készül, konkrétan átveszi a hatalmat az NTS Radioban három napra. Ez a takeover-maraton azóta már lezajlott, úgy, hogy a kiadó számos előadója eddig kiadatlan vagy exkluzív anyaggal árasztotta el a digitális étert. A jó hír pedig a következő: aki lemaradt a ritkaságokkal teli jubileumról, az sem marad le teljesen, mert több elhangzott anyag is kikerült online. Mondjuk-mutatjuk a fénypontokat!

Boards of Canada: két órányi futkározás a mezőn

Sokak kedvenc otthonhallgatós skót duója a 2013-as Tomorrow’s Harvest album óta nem hallatott érdemben magáról. A két órás Societas x Tape, amivel a WARP-matinéra készültek, az első megvillanásuk azóta, egy mix kedvenceiktől és hatásaikból, olyan nevekkel, mint Grace Jones, Devo, Pauline Oliveros, DAF, Severed Heads, George Duke, Yellow Magic Orchestra vagy Lena Platonos – és egyesek szerint kiadatlan dolgok is vannak benne tőlük. Ne klasszik Boards of Canada menetre számítsunk, hanem egy nagy, mindenféle árnyalatú pszichedelikus réten szaladgálásra a szélrózsa minden irányába, ami végül egy kerek élménnyé ragad össze.

By loading the content from Mixcloud, you agree to Mixcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

Autechre: 1989-1993 közötti, eddig nem hallott cumók

Hogy Rob Brown és Sean Booth máig meghatározó tényezők, arról bárki meggyőződhetett 2016 végén az Akváriumban: ott szándékosan minden fényt lekapcsoltatva adták elő meggyőző erejű műsorukat az elseq 1-5 című megjelenésük kapcsán. Őket Aphex Twin és Squarepusher mellett szokás emlegetni, mint a határfeszegető, jövőbe mutató elektronika legfontosabb alakjait, és a WARP-rádiózásra most előtúrtak egy rakás három évtizedes, kiadatlan matériát, amit innen ingyen és bérmentve lehet letölteni.

Death Grips: zajos-torz sűrítmény Kaliforniából

A csikorgó digitálhardcore experi-indusztriál punkreppben utazó csapat hozta össze talán a legsúlyosabb kreálmányt, amit semmi esetre sem elalváshoz javaslunk. Sőt, nagyon nézzük meg, mikor vagyunk nagyon befogadói állapotban, mert itt szükség lesz rá.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Brian Eno: tudatos szavak hangszőnyegekre helyezve

Az az Extinction Rebellion nevű harcos klímavédő aktivistacsoporttal kollaborált az ambient atyja, ennek itt az eredménye, az élő akciókból vett szövegrészletekkel:

By loading the content from Mixcloud, you agree to Mixcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

Aphex Twin: szemelvények egy élő fellépésből

A végére hagytuk a rőt üstökű aduászt: az NTS megosztott egy eddig nem látott videót Aphex Twin 2012-es, a londoni Barbicanban tartott lájvjából. Vigyázat, magasfeszültségű magasművészet!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Flying Lotus: szelekció saját magától és másoktól, George Clintontól David Lynchen át Thundercat-ig

Íme. Jó hallgatást mindenhez (is)!

By loading the content from Mixcloud, you agree to Mixcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

Published June 27, 2019. Words by Unger András.