Electronic Beats Hungary
Music

Tame Impala új dala, a Patience már a klasszikus house-ból merít

Az ausztrál Kevin Parker projektje, a Tame Impala zökkenőmentes zenei evolúciót hajtott végre az elmúlt években. A kezdeti, hatvanas évekre rímelő sűrű neo-pszichedeliától 2015-ös Currents című albumán már elhajolt a szintik felé, aztán időközben további kollaborációkkal (például ezzel és ezzel, még ha az utóbbi egy felesleges feldolgozás is, hiszen a nigériai Steve Monite eredeti, ’84-es ragyogó afroboogie slágere még mindig jobb) is jelezte, hogy jobban érdeklődik a tánczenék iránt, mint valaha.

Négy évvel a legutolsó albuma után most itt az első friss saját zenéje, aminek indító zongorázása és vonósai egyértelműen felébresztik bármelyik old school house-rajongó asszociációs képességét:

Parker pedig továbbra sem adja le a ruhatárban a dallamcsiszolói bajnoki övét: a Patience joggal pályázik az eljövendő, sörtől és hőségtől megnyomott nyári strandolások himnuszának címére, miközben a dal maga épp azzal foglalkozik ironikusan, hogy vajon az elmúlt öt év kihagyása nem lökte-e vissza a Tame Impala iránti érdeklődést. Ahpgy a dalszöveg is szól:

“Tényleg ennyi ideig tartott? / Vagy csak rosszul számolom a napokat? / Lehet, hogy éppen visszamentünk / A startkőhöz?”

Csak hogy megválaszoljuk a kérdést: valószínűleg nem. A szám működik, és valószínűleg mindenki visszacsévéli majd többször, újra az elejére.

Ha pedig további új, izgi popzenéket pörgetnétek meg, akkor kövessétek be az ide kapcsolódó 2019-es Spotify playlistünket, amit folyamatosan frissítünk!

Loading...