Electronic Beats Hungary
Music

Szintifantáziák egy szebb jövőről: új EP-vel tért vissza a SILF

Azaz Mikolai Martin (S Olbricht) és Zalkai Bálint (Alpár) duója.

A budapesti Farbwechsel kiadó analóg zeneeszközökkel közismerten bensőséges viszonyt ápoló alapítói az elmúlt években többé-kevésbé saját ösvényeiket taposták, de SILF (aki pornós áthallást vél felfedezni, az jó úton jár, a név jelentése synthesizers I’d like to fuck) nevű projektjük most újra feltámadt.

“Friss” hanganyaguk valójában 4-5 éves trekkeket takar, de ezeket leporolták, teljesen áthangszerelték, és most kiadták. Ez nem tudatosan alakult így, bevallásuk szerint egyszerűen csak görgették maguk előtt a kiadványkészítést, gyűltek a felvételek, de valahogy sosem hallgatták vissza azokat, vagy kezdtek azzal szöszölni, hogyan legyen belőlük rendes EP.

De aztán most végül lett, és itt azonnal befogadható:

Természetesen most is hozza a sötét-érzelmes romantikát alapkellékük, a Roland SH-101 szintetizátor (amit Jensen Interceptor is a kedvencei között emlegetett a pár napja vele készült interjúban), csillog az optimista jövőkép, hömpölyögnek a simulékony hangszőnyegek.

A srácok a lelkünkre kötötték, hogy mindenképpen említsük meg, hogy a Dalmata Daniel – szintén magyar! – kiadón is jön majd új SILF hamarosan, és a következő, szám szerint ötödik Farbwechsel-es válogatásról is elmondható ugyanez.

Egyébként a mostani EP címadó számához pár éve készült egy ragyogóan szürreális videó Szombat Éva és Koleszár Adél lencséjének, illetve szűk zenészbaráti körük szereplésének hála, ide is rakjuk:

Loading...