Electronic Beats Hungary
Music

Senki nem énekelt még ilyen szép ódát a gyűlöletszexről, mint Sega Bodega

És nincs még egy olyan popzenei óda, amiben ennyiszer elhangzik három percen belül, hogy fuck you.

Sega Bodega fél évtizede építi már magát, mint az a brit producer, aki tesz a konvenciókra, és igazi mátyáskirályi rafinériával elektronikus popzenét is ír meg nem is (hiszen sosem fogják lejátszani azokat a legnagyobb mainstream rádiók), bass music-os klubzenét is ír, meg nem is (mert helyenként túl strukturáltak, önjáróak a táncfunkcióhoz), és experimentális zenét is ír, meg nem is (mert ahhoz gyakran túl romantikusak a melódiák). Igen, ezt így mind egyszerre.

Ezek alapján azt gondolhatná az ember, aki még nem hallott róla, hogy egy megfoghatatlan tüneményről van szó, pedig ellenkezőleg: Sega zenei világa valójában egy csodálatosan bizarr egységbe rendeződik.

És most itt az új száma és klipje, ami így néz ki:

Ez egyébként az első nyelvheggyel belenyalás a közelgő albumába, ami a 2018-as self*care EP után az első idei kiadványa lesz. És mindenképpen izgalmas indítás, hiszen a “hate fuck” jelenségét közelíti meg, vagyis duruzsolja el, mennyire a világ végére kíván valakit, de az utálat közepette azt sem bírja eltitkolni, hogy valójában jól gerincre is vágná (az nem derül ki a számból, kiről van szó pontosan, de itt elolvasható a dalszöveg).

A nagylemez persze várhatóan annak a NUXXE kollektívának a kiadójánál jön majd ki, amit Sega Bodega mellett a szintén masszív figyelemre érdemes Coucou Chloe, Oklou és Shygirl alapítottak – és ami teljes arccal a jövőbe néz, miközben éppen forradalmasítja azt, amit eddig a popzenéről gondoltunk, szóval érdemes cikázva nyomni rájuk a follow-t.

És ha már említettük, idetesszük a névsor utolsó tagjának friss klipjét is, ha már egyszer ma jelent meg, és szintén Sega Bodega zenei géniusza áll mögötte:

Loading...